MENIU

FOTO Răniții de la Petromidia, transferați în Germania cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române

Răniți explozie Petromidia / Foto: MApN
Răniți explozie Petromidia / Foto: MApN
Răniți explozie Petromidia / Foto: MApN
Răniți explozie Petromidia / Foto: MApN

Cei doi pacienți răniți grav în urma exploziei de la Petromidia au fost transferați, astăzi, la un spital din Germania, cu un avion militar. 

Potrivit MAPN, vorbim despre o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, care a efectuat, astăzi, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 11.00.

Din informațiile Realitatea PLUS, Răniții au arsuri pe 35% din suprafața corpului.

Sunt controverse în ceea ce privește costurile pentru transportul acestora. Astfel, în vreme ce reprezentanții Petromidia au anunțat că aceștia vor fi suportate de ei, surse din Guvern spun ca statul va fi cel care va plăti, de fapt, spitalizarea.