MENIU

Rănile de la COLECTIV se văd. Expoziţia care arată cicatricile de pe trupul unei supravieţuitoare

Să nu uitîm niciodată de Colectiv. Treizeci de fotografii cu o puternică încărcătură emoţională, în care Mariana Oprea, Tedy pentru prieteni, nu se fereşte să-şi arate rănile, mâinile schilodite, capul ars şi braţele sfredelite de focul din Colectiv, au fost dezvelite sâmbătă seara, la Arenele Romane, în cadrul evenimentului caritabil "Angels".

Treizeci de fotografii cu o puternică încărcătură emoţională, în care Mariana Oprea, Tedy pentru prieteni, nu se fereşte să-şi arate rănile, mâinile schilodite, capul ars şi braţele sfredelite de focul din Colectiv, au fost dezvelite sâmbătă seara, la Arenele Romane, în cadrul evenimentului caritabil "Angels".

Mariana Oprea, victimă a incendiului din Colectiv, s-a prezentat publicului în câteva ipostaze reale, neretuşate, realizate de artistul Alex Csiki, într-un eveniment care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi.

Prieteni, rude, victime ale incendiului din Colectiv i-au fost alături, au îmbrăţişat-o şi i-au dat putere să continue, la rândul ei Tedy inspirând prin lupta ei persoanele cu dizabilităţi. "Îţi mulţumesc că exişti şi că ne inspiri”, au fost cuvintele Mariei Constantin, membră a Asociaţiei "Ridică-te şi umblă” din Bucureşti.

La Arenele Romane a avut loc un vernisaj cât un eveniment plin de emoţii, într-un amfiteatru încărcat de amintiri. Pe scenă, în lumina reflectoarelor, un singur personaj, anonim, care a ţinut locul singurului supravieţuitor din formaţia Goodbye to Gravity, un concert în linişte, un concert tribut, aşa cum l-a vrut fotograful Alex Csiki, care a gândit evenimentul. Cele 30 de fotografii au fost dezvelite de Tedy, pe rând. Tedy a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, s-a lăsat fotografiată, spunând că nu priveşte în urmă "cu mânie”. Este un om activ, lucrează şi încearcă să îi ajute şi pe alţii. Nu crede că are ce să ierte după Colectiv şi nici pe cine să dea vina.

Alături de omul de radio Andrei Gheorghe, Tedy a dezvelit şi a doua parte din fotografiile expuse în amfiteatru. El a spus câteva cuvinte despre cei care nu mai sunt, scrie Adevarul.

La Arenele Romane a avut loc un vernisaj cât un eveniment plin de emoţii, într-un amfiteatru încărcat de amintiri. Pe scenă, în lumina reflectoarelor, un singur personaj, anonim, care a ţinut locul singurului supravieţuitor din formaţia Goodbye to Gravity, un concert în linişte, un concert tribut, aşa cum l-a vrut fotograful Alex Csiki, care a gândit evenimentul. Cele 30 de fotografii au fost dezvelite de Tedy, pe rând. Tedy a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, s-a lăsat fotografiată, spunând că nu priveşte în urmă "cu mânie”.
Este un om activ, lucrează şi încearcă să îi ajute şi pe alţii. Nu crede că are ce să ierte după Colectiv şi nici pe cine să dea vina.

"În numele celor care nu mai sunt. Acum ceva vreme erau tineri şi vii. Astăzi nu mai sunt nici una, nici alta. Nu mai sunt printre noi. Ce au vrut ei? Să trăiască (...) Împreună s-au dus spre moarte, pentru că un sistem cinic şi bolnav a permis ca zeci de mărunte greşeli să se acumuleze într-un dezastru exploziv, Colectiv. Al nostru. În centrul ţării. Colectiv. Am reuşit să producem un moment important în istorie, am dat jos un Guvern, am schimbat o ţară. Între timp, ei au murit cu zile, aşa cum se moare în România. Cu toţii murim cu zile, unii mai repede, alţii în chiunuri, alţii în puf şi protejaţi. Colectiv. Dacă a însemnat ceva pentru voi vreodată, Colectiv nu vă lăsaţi! Le suntem datori”.

În urma incendiului produs în clubul Colectiv în 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.