MENIU

Raluca Turcan, veste importantă după ședința cu șefii caselor de pensii. Analizarea dosarelor prinde viteză

Raluca Turcan, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a băgat în ședință pe toți directorii caselor județele de pensii. Ministrul Muncii a vrut să știe care este stadiul evaluării dosarelor de pensii. Etapa de evaluare este necesară pentru ca sumele să poată fi ulterior recalculate, conform legii pensiilor.

"Am evaluat și stadiul calculării dosarelor naționale si interenaționale, astfel încât să nu fie întârzieri. Pe dosarele naționale, progresul a fost semnificativ, de la restanțe de 20 de mii de dosare am ajuns la o restanta de 54 de dosare. Pe internat mai avem o restanță de 2400 de dosare,1500 în relația cu Italia," a precizat Turcan.

Ministrul Muncii a făcut precizări și în legătură cu ordonanța de urgență ce va permite suplimentarea personalului angajat la casele de pensii, pe perioade determinate, tocmai pentru a ajuta la dinamizarea procesului de reanalizare și digitalizre. 

"OUG va contine cadrul general, iar metodologia va fi stabilită în funcție de ce primim de la casele județene de pensii. Procesul de recrutare va incepe în maximum 2 luni și se vor ocupa casele locale. Până acum s-a apelat la oameni care s-au pensionat din sistem", a mai afirmat Turcan.