MENIU

Raluca Turcan: „În România, sărăcia în muncă este de 15%. Foarte mulţi muncesc de dimineaţă până seară şi nu le ajung banii”

Ministrul Muncii - Raluca Turcan

Raluca Turcan - ministrul Muncii a declarat, marți seara, la un post TV, că în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15%, ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi oameni care muncesc de dimineaţă până seară şi nu le ajung banii.

„Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15% ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţă până seară şi nu le ajung banii şi atunci nici cei care se află în sistem de asistenţă socială nu sunt impulsionaţi să iasă din asistenţa socială şi să intre în muncă”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la un post TV.

„Trăgând o linie, din momentul declanşării stării de urgenţă, am salvat aproximativ 1,2 milioane de locuri de muncă prin şomajul tehnic. Acestora li se adaugă şomerii indemnizaţi care sunt în sistemul de şomaj”, a mai precizat ministrul.

„Provocarea noastră este încă din prima secundă să creştem şi să impulsionăm viaţa activă pentru că cifrele, pe fond, nu arată bine, avem o creştere a numărului de persoane care intră în pensie, avem o scădere a natalităţii evidentă, avem deja nişte semnale de creştere a şomajului pentru că se resimt efectele pandemiei şi atunci ca o primă soluţie trebuie să acţionăm pentru creşterea ocupării şi impulsionarea vieţii active”, a afirmat Raluca Turcan.

Mai multe articole despre:
raluca turcan saracie munca