MENIU

Raluca Turcan, în comuna care deține titlul de „Sat European de Tineret 2021": „Echipa de tineri are energii molipsitoare”

Ministrul Muncii - Raluca Turcan

Raluca Turcan - ministrul Muncii a vizitat comuna Slimnic - deținătoarea titlului de „Sat European de Tineret 2021". Ministrul s-a întâlnit cu o echipă de tineri ale căror energii sunt, după cum spune, molipsitoare.

„Originile titlului de SAT EUROPEAN DE TINERET 2021 câștigat de Slimnic sunt, de fapt, la Ruși și au legătură cu o echipă de tineri ale căror energii sunt, trebuie să recunosc, molipsitoare.

Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși sunt cei care, cu sprijinul Primăriei Slimnic, pun în operă agenda acestui an. Am văzut stadiul din care pornește dezvoltrea noului Centru de tineret din Ruși. Sunt câteva ziduri și un acoperiș care vor deveni, prin preocuparea celor din Ruși și cu sume alocate de la Consiliul Județean, un spațiu de activități.

Am asistat, spre onoarea mea, și la primirea în rândul cavalerilor a lui Silviu, un scutier al Asociației Cavalerii Turnului Înclinat care și-a asumat jurământul... “Căci vocea unuia se poate face cor/Iar fapta sa va fi a tuturor” spune între altele acesta. Așa se întâmplă, deja, în această frumoasă comunitate!”, a transmis Raluca Turcan.

Reamintim că, în perioada 5 decembrie 2020 - 4 decembrie 2021, Comuna Slimnic este deținătoarea titlului de „Sat European de Tineret 2021", titlu conferit în cadrul programului European Youth Village și câștigat în detrimentul altor șapte comune din România, printre care și comuna Rășinari, tot din județul Sibiu.

Procesul de evaluare a propunerilor de candidatură s-a derulat în perioada 4 -15 noiembrie 2020. Un juriu format din specialiști în domeniul tineretului (reprezentanți ai Guvernanței programului, organizații nonguvernamentale și structuri reprezentative de tineret) au evaluat propunerile de candidatură depuse de Grupurile de inițiativă formate din tineri.

Mai multe articole despre:
raluca turcan slimnic