MENIU

Raluca Turcan, gafă monumentală. I-a urat "La mulți ani!" baronului Brukenthal, mort în urmă cu 2 secole

Raluca Turcan, ministrul Muncii

Ministrul Raluca Turcan a devenit ținta ironiilor pe rețelele de socializare după ce, într-un mesaj în care omagia nașterea baronului Samuel von Brukenthal, fondatorul renumitului muzeu din Sibiu, și-a încheiat postarea cu urarea "La mulți ani!".

"Astăzi istoria consemnează nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moștenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecție de artă și o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecția cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura și societatea României. La mulți ani Samuel von Brukenthal!!!" a scris ministrul Muncii.

La scurt timp, comentariile ironice au invadat postarea Ralucăi Turcan.

"La mulț an la domnu\" Brukenthal! Să-i dea Dumnezeu sanatate si putere dă munca! Rezpekt!", a scris unul dintre cei care au sancționat gafa.

"Multă sănătate, că dacă are sănătate, o să trăiască mulți ani fericiți. Doamne ajută!!", a comentat un alt urmăritor.
 
După aproximativ o oră, Raluca Turcan a șters urarea de la finalul mesajului.