MENIU

Raluca Turcan, despre susținătorii lui Cîțu la șefia PNL: Suntem într-un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis și cu UE

Ministrul Muncii, Raluca Turcan / Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a lăsat, în această seară, într-o emisiune TV, să se înțeleagă că susținătorii premierului Florin Cîțu la șefia PNL sunt oamenii din echipa președintelui Klaus Iohannis, care are nevoie ca „PNL să fie o forță cu adevărat reformatoare”. Declarația ministrului liberal vine după anunțul lui Cîțu, de duminică, privind candidatura sa la conducerea PNL, anunț făcut într-un discurs susținut cu prilejul Consiliul Național al PNL reunit pentru a stabili pașii premergători Congresului din 25 septembrie. 

Întrebată dacă este întâmplător faptul că cei care au ales să-l susțină politic pe Florin Cîțu, în competiția pentru președinția PNL, sunt membri în cabinetul guvernului său, Turcan a răspuns: „Noi (susținătorii lui Cîțu – n.r.) suntem într-un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis și cu UE. Cred că ambii parteneri menționați au nevoie ca PNL să fie o forță cu adevărat reformatoare, care să valorifice momentele unice pe care le avem acum: reforma sistemului de pensii,  sistemului de salarizare, sistemului administrativ, perfecționării și modernizării instituțiilor publice”.

În urmă cu o zi, Raluca Turcan, care este lider al organizaţiei judeţene PNL Sibiu şi prim-vicepreşedinte naţional al partidului, şi-a exprimat, într-o postare pe contul său de Facebook, susţinerea pentru Florin Cîţu în competiţia pentru conducerea partdiului.

În postarea citată, Turcan spunea că "este nevoie de curaj în acțiunea politică pentru a produce o schimbare de substanță în România" și de aceea a decis să îl susțin pe Cîţu în competiția pentru conducerea PNL.

"Sper să fie o competiție politică fair-play, cu o dezbatere centrată pe proiecte iar, în final, să fim uniți, toți membrii PNL, în jurul direcției înainte pe care o decidem la Congres. Îi doresc succes lui Florin Cîțu și îl asigur de sprijinul meu, iar colegilor mei, din partid și de la guvernare, le doresc și ne doresc curaj, să facem ceea ce românii așteaptă de la noi. Niciodată în ultimii 30 de ani, PNL nu a fost într-o poziție mai bună să schimbe România. Avem două trimestre de creștere economică, după o criză majoră de sănătate și economică, pe care încă nu am depășit-o complet. Avem banii europeni din PNRR și un cadru de reforme pe care le-am început și pe care, dacă găsim curaj să le ducem la capăt, am schimba țara în bine, așa cum nu a fost vreodată posibil în 30 de ani. Avem parteneriatul cu președintele Iohannis și toată susținerea de la nivelul Uniunii Europene. Un real exercițiu democratic intern va da PNL energia si forța necesare pentru a duce la bun sfârșit reformele așteptate de români!", afirma ministrul Muncii, în mesajul postat pe Facebook.

În prezent, există mai multe organizații care îl vor susține pe Florin Cîțu, în special cele din Transilvania, Banat și Moldova. Fostul premier, Emil Boc se află printre susținători. De altfel, numele grele din interiorul partidului s-au aflat alături de Florin Cîțu când și-a anunnțat candidatura. Pe lângă Raluca Turcan și Emil Boc, vorbim și despre Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și Alina Gorghiu.

De cealaltă parte, sunt în mod oficial 18 organizații care și-au declarat susținerea pentru contracandidatul său, Ludovic Orban.