MENIU

Raluca Prună: Cîțu a acționat ”noaptea, ca hoții”. PNL a avut un ministru al Justiției condamnat penal pentru ce a făcut premierul

Raluca Prună, fost ministru al Justiției

Raluca Prună a criticat dur decizia premierului de a-l demite pe Stelian Ion. Subliniind că modernizarea României nu se poate face prin Ordonanță de Urgență, fostul ministru al Justiției l-a acuzat pe Florin Cîțu că se comportă la fel ca Liviu Dragnea. 

Fostul ministru a amintit că PNL a avut un ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, care a fost condamnat penal pentru ce a făcut ptemierul: presiune pentru viza de legalitate la Ministerul Justiției.

”Stelian Ion este neimportant în această presiune. Presiunea care se face este pentru viza de legalitate de la Ministerul Justiției. Noi avem în Constituție posibilitatea de a adopta Ordonanțe de Urgență, dar urgența este în general greu de justificat. Nu văd care este urgența acum să modernizăm România. Cîțu face exact ”noaptea, ca hoții”... E important să modernizăm România, dar nu prin OUG. 
Ministrul Chiuariu este ministrul Justiției care a fost condamnat penal cu închisoare cu suspendare exact pentru o presiune asupra vizei de legalitate asupra celor din Ministerul Justiției, care sunt echivalați cu magistrații și nu pot fi călcați în picioare. 
E clar că PNDL a fost inventat ca mijloc prin care se dau discreționar bani primarilor”, a spus fostul ministrul al Justiției.

Raluca Prună a vorbit și despre coincidența demiterii lui Stelian Ion după ce a lansat procedurile pentru numiri în funcții importante la Parchete. 

”Stelian Ion a lansat procedurile pentru numiri în funcții importante la Parchete. DIICOT, prin ieșirea la pensie a doamnei Hosu, este fără un șef numit. Mi se pare puțin ciudată această remaniere în urgență în plină procedură. 
Dă un mesaj prost demiterea ministrului Justiției. Când se va face procedura și nu vor veni oameni buni să candideze, să nu ne mai întrebăm de ce”, a mai spus fostul ministru.

Citește și: ”Stelian Ion, după ce a fost demis: Premierul și-a semnat propria plecare. Care este ”miza nevăzută” a revocării sale”

Raluca Prună l-a criticat pe Florin Cîțu, despre care a spus că ”este o persoană politică fără niciun fel de credibilitate” și i se aseamănă lui Liviu Dragnea. 

”Domnul Cîțu are ceva de salvat...cariera sa politică. Este o persoană politică fără niciun fel de credibilitate. Regret că PNL nu a găsit pe nimeni decât pe domnul Cîțu care ne arată că este exact ca Liviu Dragnea. S-a întâmplat exact ca în cazul Ordonanței 13, o influență care nu trebuie să aibă loc în niciun guvern pe viza de legalitate de la Ministerul Justiției. Cîțu face o presiune incredibilă și demite un ministru...îl va demite și pe domnul Bode dacă nu se asigură că obține viza de legalitate a ministerului. 

Cred că domnul Cîțu nu înțelege miza jocului în care s-a băgat. Miza lui a fost exclusiv PNDL, prin care să le livreze bani primarilor”, a conchis fostul ministru al Justiției. 

Citește și: ”Florin Cîțu, CONTESTAT din interiorul PNL! Alexandru Kocsis: „Decât să plece USR-PLUS, mai bine pleci tu din Guvern, Florine!”