MENIU

Rafila: Când vom avea vaccinul anti-COVID, va fi o prioritizare, nu poate fi făcut tuturor în prima fază

Rafila: Când vom avea vaccinul anti-COVID, vom face o prioritizare, nu poate fi făcut tuturor în prima fază

Nu există o certitudine nici asupra datei la care vom avea un vaccin anti-COVID, nici asupra tipului, a afirmat Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România și candiat la alegerile parlamentare din partea PSD. 

Rafila a afirmat că este posibil ca Agenția Europeană a medicamentului să dea aprobarea pentru un vaccin anti-COVID în decembrie, dar la fel de bine se poate întâmpla mai târziu. Din cauza acestor variabile, scenariile ce trebuie luate în seamă de autorități diferă și ele. "Stabilirea unei strategii depinde de tipul de vaccin care va fi prima dată apropbat, sau poate vot fi mai multe. (..) Va exista, cu siguranță, așa cum recomndă și OMS, o prioritizare. Prima dată va fi personalul medical, care este foarte explus, există și alte categorii de oameni care lucrează în zona servciilor esențiale, rămâne ca ele să fie definite potrivit reglementărilor OMS, iar apoi sunt persoanele din grupele de risc. Restul populației va primi vacinul într-o a doua etapă, dar nu e cazul să facem speculații, mai întâi să avem vaccinul și apoi putem discuta," a afirmat Rafila. 

Specialistul epidemiolog a comentat și criza de locuri la ATI pentru bolnavii COVID, afirmând că esențială, în acest moment, este sporirea capacității de alimentare cu oxigen. 

Mai multe articole despre:
rafila vaccin covid virus PSD