MENIU

Raed Arafat, informații de ultima oră despre situația din zonele sinistrate în urma inundațiilor: Nu mai există risc de creștere a apelor!

Șeful DSU a precizat că situația este în dinamică

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a oferit o serie de informații ceva mai liniștitoare despre situația din zonele sinistrate în urma inundațiilor catastrofale. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, Arafat a spus că cel mai bun semnal a venit de la meteorologi.

"La acest moment codurile vor înceta și nu vom mai avea probleme de risc continuu de creștere a apelor, din ce am înțeles vom avea o pauză semnificativă. La Galați, în zona de cod portocaliu nu au fost sesizare probleme grave. VOm continua sprijinirea populației pentru scoaterea apei și curățarea locuințelor, pentru ca echipele specializate să facă ulterior evaluarea pagubelor", a precizat Arafat.

Șeful DSU a trecut în revistă și situația din zonele afectate, așa cum a fost prezentată în datele oficiale de luni dimineață.

"La nivelul județului Iași singurele probleme au fost câteva intervenții minore chiar în municipiu.

În județul Vaslui au fost intervenții ceva mai semnificative, cu saci de nisip, dar apa este deja în scădere, acolo a fost dat i un mesaj ro-alert.

Pompieri din alte județe au fost chemați de 2 zile și la Vaslui și la Iași, dar se vor retrage. La Galați vor mai rămâne pompieri.

Nu sunt localități izolate și nici persoane izolate, să nu poată ajunge ambulanțe la ele."

Din păcate, 6 persoane și-au piedut viața, iar o altă persoană luată de șuvoaie este căutată în continuare.

Mai multe articole despre:
raed arafat inundatii sisnistrati isu pompieri