MENIU

Raed Arafat face anunțul care ne dă fiori - Ce se va întâmpla cu spitalele în valul 4 de coronavirus

Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat deja felul în care vor funcționa spitalele în cel de-al patrulea val de infectări coronavirus. Numărul de infectări se așteaptă să crească în continuare.

"Nimeni nu va închide spitalele, dar, dacă ai un număr mare de cazuri care au nevoie de oxigen, care au nevoie de îngrijiri medicale, normal că unele spitale vor fi adaptate pentru acest lucru, pentru că nici pe aceşti pacienţi nu poţi să-i laşi în stradă. Adică trebuie să lucrezi pe o perioadă limitată de timp – trei-patru săptămâni – cu presiunea care va fi, dacă va fi", declară Raed Arafat.

"Dacă creşte numărul de cazuri, readaptăm spitalele sub formă mixtă, în primul rând, asta e discuţia. Adică fiecare spital să aibă o zonă, un număr de paturi, paturi de terapie intensivă pentru aceste cazuri şi, bineînţeles, s-a discutat de detaşare de personal, de suplimentarea locurilor, de unităţile mobile de terapie intensivă, de unitatea suplimentară care e la Elias, de toate astea s-a discutat săptămâna trecută ca să fie puse la punct din nou pentru a fi activate. Nimeni nu va închide spitalele, dar, dacă ai un număr mare de cazuri care au nevoie de oxigen, care au nevoie de îngrijiri medicale, normal că unele spitale vor fi adaptate pentru acest lucru, pentru că nici pe aceşti pacienţi nu poţi să-i laşi în stradă. Adică trebuie să lucrezi pe o perioadă limitată de timp – trei-patru săptămâni – cu presiunea care va fi, dacă va fi", a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la o televiziune de știri.

Mai multe articole despre:
raed arafat coronavirus vaccin spital