MENIU

Raed Arafat, după cea mai mare creștere a cazurilor: ”Putem să ne așteptăm la luarea unor măsuri mai dure. Avem record după record”

Raed Arafat a declarat, la Realitatea PLUS, după noul record înregistrat sâmbătă, că ne putem aștepta la măsuri mai dure luate de autorități în cotextul bilanțurilor crescute zilnic în ultima vreme în privința cazurilor de coronavirus.

”Este o cifră mare. Noi am explicat că va fi o creștere după relaxare, dar speram să fie controlabilă. Este deja un semnal că în comunitate există transmitere și oamenii trebuie să respecte măsurie recomandate.

Totodată, trebuie luate măsuri punctuale. Restricțiile zonale sau locale plus restricții pentru limitarea răspândirii virusului, asta se decide cu INS cu specialiștii, epidemiologii, în baza datelor pe care le au.

Întrebat dacă există posibilitatea unor restricții la Vama Veche, Raed Arafat a răspuns: ”Vama Veche nu ai ce carantina în interiorul ei, dacă oamenii vin și pleacă acasă cu virusul, trebuie un control mai strict, să se respecte regulie. Nu decid eu, ci o echipă de specialiști. Dar puteam să ne așteptăm la luarea unor măsuri mai dure. În ultimele zile avem record după record”.

Referitor la cifrele alarmante estimate în spațiul public, de peste 1000 de noi cazuri pe xi în luna august, secretarul de stat a spus: ”Cifrele care sunt în nota de fundamentale au fost avansate de specialiști. Da, dacă continuăm în acest mod crescător, putem ajunge acolo, la 1000, 1200 cazuri pe zi. Noi sperăm să putem controla situația și să înceapă o scădere. Nu speculăm cifre. Există modele de calcul dat depinde de evoluție, în următoarea săptămână”.

Se teme pentru viața lui

”Cele două amenințări pentru care am depus plângere era concrete, cu probe, că pe altele nu le-am băgat în seamă. Nu neapărat amenințările, cât mesajele care vin din anumite grupuri, că sunt identice, au același connținut, că eu comit crime împotriva românilor, ba trimiteri la etnia mea. Astea sunt lucruri gestionate, nu e o reacție a omului de rând.

Important este să transmitem că trebuie să respectăm măsurile pentru că asta ne va scoate din această situație. Asta cu amenințările să o lăsam la o parte pentru moment”, a mai spus secretarul de stat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.

 

Mai multe articole despre:
raed arafat coronavirus