MENIU

Raed Arafat, despre Olivia Steer: ”Este o superficialitate...”

Raed Arafat, şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă (DSU), a afirmat că reţetele-minune antigripale, cum este cea recomandată recent de Olivia Steer, activistă anti-vaccin, sunt o dovadă de iresponsabilitate şi chiar pot pune în pericol vieţile oamenilor. 

Olivia Steer, vârf de lance al nevaccinării, a publicat recent ceea ce numeşte „reţeta naturistă a vaccinului antigripal“ şi recomanda, în mod ironic, să nu fie făcută acasă pentru că „se supără autorităţile că nu le mai iese epidemia de gripă nici pe hârtie“.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Raed Arafat a atras atenţia că astfel de sfaturi sunt superficiale şi periculoase.

„Usturoiul şi ceapa nu ştiu ce efect pot avea. Sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că vor crea imunitate împotriva unei boli care poate ucide. Îmi pare foarte rău, dar nu ai cum să testezi astfel de remediu... Testările se fac în laboratoare, se fac cu cercetări care sunt autorizate şi care sunt monitorizate şi care au o metodologie. Nu poţi să spui că am luat şi nu am răcit, ca şi cum remediul este bun. Acest lucru este o superficialitate şi o gândire care nu poate decât să pună viaţa în pericol, viaţa copiilor tăi sau a rudelor tale“, a declarat Arafat.

Șeful DSU a precizat că astfel de recomandări sunt iresponsabile şi nu se bazează pe nimic ştiinţific când spui că e bine să consumi usturoi şi ceapă pentru a combate gripa.

Sursa: adevarul.ro

Mai multe articole despre:
gripa Raed Arafat olivia steer