MENIU

Coronavirus. Arafat anunţă suplimentarea locurilor de carantină. Vela: Vom închiria spaţii pentru carantina bolnavilor

Seful DSU, Raed Arafat, a anuntat duminica seara, ca locurile de carantina vor fi suplimentate, in urma sosirii unui numar din ce in ce mai mare a romanilor din zone de risc. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat ca Romania are "capacitate financiara" pentru a "inchiria" spatii suplimentare pentru carantina. 

"S-a discutat un plan pentru suplimentarea locurilor, exista un plan pentru suplimentarea locurilor, inclusiv posibilitati de a inchiria spatii pentru ei", a declarat Raed Arafat duminica seara, in conferinta de presa de la MAI. 

Arafat a dat ca exemplu cazul de la Oradea, unde, duminica, un intreg autocar de pasageri a fost pus in carantina dupa ce unul dintre calatori, revenit din Milano, avea febra si a fost internat la spital.

"Pentru asta, astazi, la Oradea, un autocar intreg a fost introdus in carantina dupa ce o persoana din autocar, venind din Milano, s-a dovedit a fi cu febra. A fost dusa la spital ,restul pasagerilor au fost dusi la locul de carantina si asteptam rezultatul analizelor.Daca analizele sunt pozitive la unii dintre ei sau cel putin la persoana cu febra, aceasta va ramane la spital, restul persoanelor vor ramane in carantina".

Sefu lDSU a anuntat ca numarul locurlor de carantina din Capitala este de 200 in acest moment dupa suplimentare.

"Azi, la Bucuresti, la Comitetul pentru Situatii de Urgenta, am avut o discutie si de la cateva locuri care au fost s-a suplimentat pana la 200 de locuri si bineinteles exista posibilitate de suplimentare daca va fi nevoie". 

Marcel Vela a asigurat ca Romania are bani pentru a inchiria, la nevoie, sparii adecvate, pentru locuri de carantina. 

"Avem capacitatatea financiara chiar sa inchiriem spatii, care sa respecte conditiile, pentru a asigura carantina pentru cei bolnavi. Nu exista aceasta situatie probabila incat sa nu putem face unor cazuri suplimentare

Facem un apel la cetateni sa nu puna presiune pe punctele de frontiera. Daca stiu ca au simptome si vin din zone fierbinti, de risc, sa stie foarte clar ca intra in carantina! 

Nu vin in Romania , acasa, si se plimba cum doresc in comunitatile lor!", a mai adaugat Marcel Vela.

Pana duminica seara, pe teritoriul Romaniei erau confirmate 15 cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre acestea, 5 au fost declarate vindecate, potrivit comunicatului Grupului de Comunicare Strategica.