MENIU

Raed Arafat, anunț despre vaccinare și "normalizarea vieții noastre". Ce spune despre protecția împotriva Covid-19 și RESTRICȚII

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că abia la începutul toamnei ne putem gândi la „normalizarea vieții noastre”. Dar numai dacă nu apare o nouă tulpină a virusului care să nu răspundă la vaccinurile anti-Covid. Restricțiile vor rămâne însă, și măsurile de protecție vor trebui respectate, avertizează secretarul de stat.

"Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an, către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin", a declarat Raed Arafat.

 

Șeful DSU spune că scăderea noilor infectări de Covid-19 în România este consecința restricțiilor „serioase” aplicate, respectiv purtarea măștilor de protecție, limitarea contactelor la locurile de muncă.

 

"Toate măsurile luate din timp și păstrate au dus la acest lucru", a declarat Arafat, avertizând că "această stabilitate rămâne fragilă și, dacă nu respectăm regulile, poate crește rata de infectare. E bine să păstrăm măsurile concomitent cu vaccinarea".

 

România este printre țările cu rezultate foarte bune, deși există critici privind vaccinarea. "Are peste jumătate de milion de oameni vaccinați, reprezentând 2% din populație", a mai spus Raed Arafat.