MENIU

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, despre greva de la metrou: Un oraș întreg suferă acum fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit

Radu Mihaiu, primar Sectorul 2

Protestul spontan al angajaților Metrorex, din această dimineață, care a creat aglomerație și panică în rândul călătorilor grăbiți să ajungă la serviciu, este aspru citicat de primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. "Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea”, a scris Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

"Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant", este mesajul postat de edil, pe Facebook.

Un protest spontan a izbucnit, în această dimineață, la metrou, circulația trenurilor fiind oprită chiar în intervalul orar cel mai tranzitat. 

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că nu vor primi mai mulți bani, așa că au afișat la intrarea în stațiile de metrou mesajul "Protest spontan!".

"Aşa-zisul protest spontan reprezintă, în fapt, o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii", semnalează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.



Ei subliniază, că, din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

"Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă", mai precizează reprezentanţii Metrorex.