MENIU

Radu Banciu, reacție incredibilă după ce Iohannis a revocat-o pe Kovesi

Radu Banciu

Radu Banciu a comentat decizia lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Radu Banciu a adoptat un stil împăciuitor, afirmând că "de data asta, chiar nu avem de ce să tăbărâm pe Klaus Iohannis, o spun foarte clar".

"Ei bine, de 33 de zile a avut nevoie Iohannis să studieze dosarul, motivarea şi n-a mai avut încotro. A lungit-o şi el cât a putut, explicaţii există, fiecare cu opinia lui.

Pe mine m-a deranjat un pic, nu la modul imperios, m-a surprins chestiunea asta că au tăbărât toţi pe căsuţa poştală a lui Klaus Iohannis sau pe reţelele sociale ca să îl înghiontească, să îi transmită invectivele necesare, România fiind probabil al doilea cel mai supărat stat din lume pe Facebook.

Am înţeles că francezii sunt primii. Românii, foarte puţin mişcaţi de acest eveniment, au tăbărât acolo şi i-au transmis şefului statului ce ar fi trebui să îi transmită de câţiva ani deja", a explicat realizatorul la B1TV.

Citește și: Răspunsul cititorilor realitatea.net la întrebarea "A procedat bine Iohannis revocând-o pe Kovesi?"

"Interesantă totuşi inerţia lor, până acum credeau că şeful statului e altcineva. De data asta chiar nu avem de ce să tăbărâm pe el, o spun foarte clar.

Omul a aşteptat, a studiat piaţa, a văzut care era cota de popularitate a şefului DNA, a aşteptat 33 de zile și a văzut că nu s-a întâmplat nimic.

Doamna Kovesi nu şi-a dat demisia, asta l-ar fi ajutat pe Klaus Iohannis şi, până la urmă, Klaus Iohannis a decis să respecte decizia CCR", a mai declarat Radu Banciu.

Citește și: Cătălin Tolontan n-a mai rezistat după revocarea lui Kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost revocată ieri din funcția de procuror-șef al DNA, prin decretul semnat de președintele Klaus Iohannis.

Laura Codruța Kovesi a rostit, tot ieri, un discurs de 6 minute, la finalul căruia a fost aplaudată de zeci de procurori adunați pe scara interioară de la sediul DNA. CITEȘTE AICI ce a spus Kovesi!

5 ani a stat Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, începând din mai 2013. Mandatul ei urma să se termine în 2019.