MENIU

Putin se folosește de astrologi și parapsihologi pentru a atrage rușii de partea sa. Z-extrasenzorial, noua găselniță a propagandei de la Kremlin

Foto: Profimedia

Propaganda rusă a ajuns să folosească experții în tarot, numerologi, astrologi și chiar parapsihologi pentru a crește încrederea în liderul de la Kremlin. Ofițerii propagandei vor să captureze toți telespectatorii, chiar dacă aceștia au început să nu se uite la dezbaterile politice. 

Z-extrasenzorial este noua metodă folosită de propagandă rusească care câștigă popularitate la televiziunile publice ruse. Rușii au început să nu se uite la dezbaterile politice, unde liderul de la Kremlin este prezentat ca un erou. Acum au apelat la astre pentru a-i ține pe oameni în fața televizoarelor.

În cadrul emisiunilor sunt realizate portretele celor mai puternici oameni din Rusia. De la președintele Putin, până la generalii din armata lui sunt analizați de oamenii prezenți în studiourile de televiziune.

Nici scena politică româneascî nu a fost scutită de prezența parapsihologilor. În Campania pentru alegerile prezidențiale din 2009, Traian Băsescu l-a folosit pe parapsihologul Aliodor Manolea. Acesta a fost prezent și la ultima dezbatere dintre Mircea Geoană și Traian Băsescu, unde net câștigător a fost președintele în funcție la acea vreme.

„Am fost la un control, după 2009, eram varză… Și m-au pus ăia pe niște aparate și mi-au măsurat un fel de intensitate energetică. Au început să se cheme unii pe alții, doctorii cu asistentele, cu doctorii mai tineri, cu profesorul. Se uitau la mine ca la un... cobai de ăla,” a spus Mircea Geoană în cadrul unui podcast.

„N-au văzut în viața lor pe cineva care să fie în câteva zile atât de epuizat, drenat emoțional și energetic,” a mai adăugat fostul candidat la prezidențiale. 
Ulterior, Geoană a acuzat că în dezbaterea televizată de dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin, a văzut cum persoane care lucrau pentru Băsescu manipulau energia.