MENIU

PUTIN rămâne fără „carne de tun” în Ucraina! Crește revolta în Armata Roșie - Scenariu exploziv pentru Rusia

PUTIN rămâne fără „carne de tun” în Ucraina! Crește revolta în Armata Roșie - Scenariu exploziv pentru Rusia

Revolta soldaților ruși este din ce în ce mai aproape iar Vladimir Putin va fi dat jos din fruntea Rusiei numai dacă Armata Roșie va pierde războiul din Ucraina. Avertismentul vine din partea unui sociolog rus.

Vladimir Putin va rămâne curând „fără carne de tun” în Ucraina, atrage atenția un sociolog rus. Igor Eidman spune că se pregătește o revoltă în rândul armatei ruse, însă va mai trece timp până Vladimir Putin va fi dat jos de poporul rus. Cunoscutul sociolog, critic deschis al regimului Putin, exclude o revoltă în rândul populației generale a Federației Ruse, cel puțin în acest moment. Așa ceva s-ar putea întâmpla numai după înfrângerea lui Putin în Ucraina, este de părere Eidman.

Este sigur însă de revolta din Armata rusă , unde nemulțumirile sunt în creștere, iar acestea îl vor costa pe Vladimir Putin, spune Igor Eidman, potrivit Unian.net, care citează Obozrevatel.

„Sunt doar cazuri locale. Există un fenomen mai mare în Federația Rusă: oboseala de război pune stăpânire pe militarii activi. Nemulțumire, frică, moral scăzut și motivație ideologică. Aceasta poate deveni o problemă-cheie pentru Kremlin. Poate chiar fatală. Principala problemă pentru Putin este că rămâne fără carne de tun. Dacă luptele continuă în același ritm, cei din armata rusă vor dezerta pur si simplu. Pentru că 80-90% dintre soldații ruși sunt total demotivați. Chiar și printre ofițeri crește nemulțumirea”, a declarat Eidman.

O înfrângere în Ucraina va zgudui major regimul Putin, spune Eidman, adăugând că armata rusă va „cădea” numai dacă Ucraina va continua să reziste la fel de curajos. La acestea se vor adăuga și contradicțiile interne dintre strategiile Kremlinului și din sectorul de apărare, între ofițerii FSB și armată,  serviciile speciale, mai susține sociologul.

Totuși, este convins că o ridicare a poporului rus împotriva lui Putin este în acest moment imposibilă. 

„Cred că o revoltă în rândul populației obișnuite nu este încă posibilă. Dar un alt lucru este posibil: în cazul unei înfrângeri militare a Kremlinului, va fi o capitulare drastică a regimului Putin. Puterea lui va fi destabilizată puternic, nu va mai fi perceput ca un adevărat <<naș>>, care câștigă mereu și peste tot. Acest lucru va declanșa un război al tuturor împotriva tuturor – atât în ​​rândul elitelor din societatea rusă dar și în serviciile de securitate. Iar într-o astfel de situație poate apărea o mișcare ce va distruge actualul guvern”, a explicat sociologul rus.

Și istoricul ruso-american Yuri Felshtinsky susține că în Federația Rusă nu există opoziție față de Putin, pentru că în jurul lui sunt „o mie de oameni și toți sunt <<putini>>”, scrie Unian.net.

Eidman a explicat și efectul asupra populației a propagandei ruse din ultimii 20 de ani. Văr cu liderul opoziției ruse Boris Nemțov, asainat în 2015, Eidman a fost consilier pentru mai mulți membri ai Dumei ruse cu orientări liberale și director de comunicații al Centrului Rus de Cercetare a Opiniei Publice. După stabilirea în Germania, a publicat mai multe articole despre ”putinism” și volume legate de regimul lui Putin.

„Majoritatea oamenilor care susțin războiul pur și simplu nu înțeleg cât de gravă este situația. Ei s-au hrănit cu ideile propagate de televiziunea rusă. La urma urmei, cel mai ușor este să fii de acord cu ceea ce transmite propaganda. (...) Într-un stat polițienesc autoritar cum este Rusia, când celor întrebați le este frică să spună adevărul, rezultatul nu poate fi decât distorsionat. Desigur, în favoarea guvernului – atunci când cei care își declară sprijinul pentru guvern, ei nu se tem de nimic. Și chiar dacă o persoană are o opinie diferită, contrară, opusă, cel mai probabil nu este pregătită să ofere aceste informații și altora. (...) ”, mai spune sociologul rus, potrivit Obozrevatel.