MENIU

Putin apără abuzurile forțelor de ordine: ”Protestele pro-Navalnîi sunt ilegale”. Ce spune despre dezvăluirea care i-a înfuriat pe manifestanți

Vladimir Putin și Aleksei Navalnîi

Vladimir Putin continuă să ignore apelurile comunității internaționale care a solicitat eliberarea imediată a opozantului Aleksei Navalnîi și a susținătorilor săi, acuzând o încălcare a drepturilor omului. Liderul de la Kremlin a insistat, luni, asupra faptului că manifestațiile de sâmbătă au fost ”ilegale și periculoase.” 

Putin a mai spus, într-o sesiune de întrebări cu studenții, că nimeni nu ar trebui să uzeze de ”acțiuni ilegale” pentru a-și promova propriile interese politice, notează hotnews. 

Precizările vin după criticile dure din partea mai multor țări în urma intervenției în forță a jandarmilor la protestele din weekend, când peste 3.000 de manifestanți au fost reținuți. Sâmbătă, zeci de mii de oameni au cerut în stradă, în Moscova și alte orașe, eliberarea militantului anticorupție Aleksei Navalnîi.

În legătură cu dezvăluirea scandaloasă despre ”palatul” de la Marea Neagră, Putin a negat că ar fi proprietarul unei astfel de reședințe.
”Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat acolo ca fiind bunurile mele nu-mi aparține mie sau rudelor mele”, a spus liderul de la Kremlin. 

VIDEO Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin", refugiul secret de la Marea Neagră

Potrivit anchetei publicate de Navalnîi după ce a fost arestat, complexul respectiv ar fi costat peste un miliard de euro și, oficial, este proprietatea serviciul secret FSB. Complexul ar fi dotat cu un tunel săpat prin munte care duce la Marea Neagră, mai susține opozantul.