MENIU

Putin a fost filmat schiopătând în timpul vizitei din Crimeea. VIDEO

Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea, într-o vizită care marchează împlinirea a nouă ani de la anexarea peninsulei ucrainene. Imaginile de la vizita surpriză, prezentate de presa rusă, nu au putut, însă, cenzura unele scene în care liderul de la Kremlin pare că șchiopătează.

Putin a fost văzut șchiopătând în timpul vizitei surpriză din Crimeea, pe fondul susținerii că suferă de probleme de sănătate la o zi după ce a fost emis mandatul de arestare pentru crime de război pentru liderul rus.

Imaginile transmie de presa rusă par să-l arate pe Putin în portul naval Sevastopol, care a fost ținta unor atacuri ucrainene repetate în ultimele luni. Sosirea sa a avut loc la o zi după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru acuzații de crime de război. Sâmbătă se împlinesc nouă ani de la anexarea ilegală a Crimeii de către dictatorul rus.

Putin a fost văzut alături de Mihail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului ocupat, înconjurat de șase gărzi de corp care, evident, purtau veste antiglonț, scrie Daily Mail.

Președintele rus părea să se simtă inconfortabil când mergea, spre deosebire de aparițiile anterioare din această săptămână la Moscova și în orașul siberian Ulan-Ude. El a ajuns în port - cartierul general al Flotei rusești de la Marea Neagră - într-o Toyota Land Cruiser neagră.

„Președintele nostru, Vladimir Putin, știe cum să surprindă într-un mod plcăut“, a declarat guvernatorul Crimeei ocupate.

Putin trebuia să apară în cadrul unei videoconferințe, dar și-a făcut această apariție neașteptată în peninsula disputată, a spus guvernatorul, care nu este recunoscut de Occident.

„Vladimir Vladimirovici a venit el însuși, conducând. Pentru că într-o astfel de zi istorică, președintele este întotdeauna alături de Sevastopol și de locuitorii din Sevastopol. Țara noastră are un lider incredibil“.

Alături de liderul rus se afla și episcopul ortodox Tikhon Shevkunov, confesorul său personal, care l-a comparat pe dictator cu țarul Petru cel Mare.

Putin a fost văzut în apropierea altor persoane în Sevastopol, spre deosebire de alte apariții - în special vineri - când s-a adresat oligarhilor și liderilor de afaceri de la distanță.

Liderul de la Kremlin a fost văzut vizitând Centrul pentru copii Korsun din Sevastopol, iar aceasta este prima sa vizită în peninsula anexată în ultimii trei ani.

Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului-port Sevastopol pe 18 martie 2014, după două referendumuri separate în care locuitorii din Crimeea ar fi susţinut încorporarea acesteia în Rusia în proporţie de 96,77%, iar cei din portul Sevastopol - considerat un oraş cu statut federal - în proporţie de 95,6%. Aceste referendumuri au fost considerate ilegale de către Occident, care a impus sancţiuni Rusiei.

Vineri, în cadrul unei videoconferinţe privind dezvoltarea socio-economică a peninsulei, Putin a declarat că Rusia va face totul pentru a preveni amenințările la adresa securității peninsulei și a Sevastopolului.

Mai multe articole despre:
vladimir putin rusia crimeea razboi ucraina