MENIU

Puterea vindecătoare a alifiei cu usturoi. Cum se prepară corect pentru rezultate vizibile

Puterea vindecătoare a alifiei cu usturoi. Cum se prepară corect pentru rezultate vizibile

Alifia de usturoi este un remediu natural foarte puternic, cu proprietati terapeutice uimitoare, si care se poate prepara usor acasa de catre orice gospodina, pentru a fi la indemana in caz de nevoie.

Alifia de usturoi este un remediu extern ce are efecte vindecatoare extraordinare, mai eficiente decat medicamentele obisnuite, impotriva multor afectiuni: bataturi, micoze ale pielii, nevralgii reumatismale, intepaturi de insecte, chisturi, scabie, surditate reumatismala, abcese reci (fara inflamatie) tumori albe, picior de atlet, bataturi, calcaie crapate, toate tipurile de negi, tumori, herpes genital, hemoroizi externi, intepaturi de insecte, taieturi, rani infectate. Alifia de usturoi se mai foloseste pentru a frectiona toracele în cazuri de răceli, tuse convulsiva, astm bronhic, scrie frunza-verde.ro.

Iata cum se prepara corect alifia cu usturoi!

O capatana de usturoi pisat se amesteca bine cu 100 – 150 grame de ghee (unt clarifiat). Amestecul obtinut se pune pe foc mic la bain-marie timp de 3 ore. Dupa fierbere, amestecul se strecoara si se pune intr-un vas curat. Se adauga ceara de albine curata, de marimea unei cirese mari. Amestecam repede cu o lingura de lemn pana se topeste ceara, lasam sa se odihneasca preparatul 10 - 15 minute, dupa care amestecam din nou cu un mixer cosmetic sau cu o lingura de lemn, ca la maioneza, timp de 10 minute. Preparatul este gata, il bagam la frigider si se poate folosi dupa 6 ore.

Se pastreaza la frigider sau in locuri racoroase, ferite de lumina si caldura.

Mai multe articole despre:
alifie alifie usturoi