MENIU

Punctul de pe corp care, dacă este masat, te ajută să trăieşti mai mult!

Oamenii au sperat din totdeauna să găsească un elixir care să le ofere viaţă lungă şi frumoasă, însă o astfel de licoare a rămas mai mult la statutul de mit în societatea modernă. Totuşi, care este secretul longevităţii? Cum ai reacţiona dacă ţi-am spune că dorinţa oamenilor de a trăi mai mult chiar poate fi atinsă... la propriu?

Îţi dezvăluim o tehnică simplă şi interesantă din culisele presopuncturii. Specialiştii în domeniu ne prezintă punctul Zu San Li, al longevităţii sau al celor 100 de boli, numeşte-l cum vrei, efectul este acelaşi: viaţă lungă. Iată unde se află acesta şi cum poate fi stimulat!

Localizarea punctului Zu San Li

Stai întinsă pe podea şi îndoaie picioarele până presează uşor partea de sus a corpului, însă menţine tălpile pe sol. După aceea, sprijină-te doar în călcâie şi observă cu atenţie zona unde se încordează muşchii sub genunchi. Punctul Zu San Li se află la aproximativ 4-5 degete sub genunchi.

Stimularea punctului Zu San Li

Tot ce trebuie să faci pentru a stimula acest punct este să îl masezi uşor cu buricele degetelor. O altă metodă la care poţi să apelezi, ce promite însănătoşire, este să aplici pe el un grăunte de usturoi tăiat. După ce observi că pielea devine roşie, îndepărtează usturoiul. Este suficient să aplici presiune timp de câteva secunde ori minute, în funcţie de cât timp liber ai, pentru că masajul să aibă efecte curative.

Pentru longevitate: fă-ţi o rutină zilnică din masarea punctului Zu San Li, de preferat dimineaţă şi înainte de prânz. Masează această zona de la fiecare picior timp de 9 secunde consecutiv, cu mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic. Timp de zece minute, urmează acest ritual ducându-te de la un picior la altul.

Pentru pierderea în greutate: ştiai că poţi să slăbeşti o jumătate de kilogram pe săptămâna doar pentru că masezi acest punct? Tehnică este simplă. Tot ce trebuie să faci este să stimulezi punctul de la fiecare picior în sensul acelor de ceasornic în fiecare seară, dar nu înainte de culcare pentru că poate provoca insomnie.

Poţi citi mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
masaj corp punct