MENIU

Puiul negru, noua delicatesă de pe mesele românilor. Cu cât se vinde un pui?

Găinile din rasa Mătase Japoneză sunt crescute atât pentru aspect dar și pentru consum, carnea lor neagră fiind numită și „caviar”. Carnea acestei specii are culoarea neagră și este foarte apreciată în restaurantele de lux din întreaga lume. În cele din urmă, a ajuns și în România.

Găinile de mătase sunt păsări mici, ce ating la maturitate greutatea de 1,1-1,7 kilograme, având o producție anuală de 80-120 de ouă de mărime mijlocie (35-45g), iar carnea are calități organoleptice deosebite, fiind considerată o veritabilă delicatesă.

Carnea găinii de mătase nu doar aceasta este de culoare neagră, dar și pielea, organele și oasele au o culoare neagră, cu influențe de albastru închis. Culoarea deosebită a cărnii, dar și gustul special, face din această pasăre una din cele mai râvnite feluri de mâncare de gurmanzii din întreaga lume.

Pasionații de creșterea păsărilor de concurs au în ograda lor și păsări din rasa Mătase Japoneză în diverse varietăți de culoare. Trebuie să știți faptul că, în diverse regiuni ale țării veți găsi crescători locali care se ocupă și de comercializarea puilor sau cărnii de culoare neagră.

Prețurile variază, astfel că, pentru o găină de 1,5-1,7 kilograme o să plătești între 50-100 lei, în funcție de vânzător și de cantitatea pe care dorești să o cumperi.

Mai multe articole despre:
delicatesă pui negru mese români