MENIU

Pui de urs salvat de jandarmi dintr-un canal, în Poiana Brașov - Intervenție rapidă înainte de apariția ursoaicei

Pui de urs salvat de jandarmi dintr-un canal, în Poiana Brașov

Intervenție dificlă, dar salvatoare a unui pui de urs în Poiana Brașov au reușit jandarmii înainte de apariția periculoase a mamei ursoaice, potrivit realitateadebrasov.net. 

Jandarmii din Braşov au salvat un pui de urs care a căzut într-un canal de colectare de deşeurilor din Poiana Braşov.

Un apel primit prin sistemul 112 a semnalat faptul că într-un canal de colectare a deșeurilor aflat în curtea unui hotel din stațiunea Poiana Brașov, se află un pui de urs care nu mai poate ieși singur de acolo.

Situația a fost sesizată de angajații hotelului, alertați fiind atât de sunetele puiului, cât și de cele ale ursoaicei aflate în apropiere, potrivit realitateadebrasov.net.

O patrulă mixtă formată din jandarmi și polițiști s-a deplasat de urgență acolo, reușind cu un dispozitiv improvizat să-i faciliteze puiului ieșirea din capcană.

Astfel că ursulețul a reușit să se întoarcă rapid la mama sa.

Deși a fost o intervenție neobișnuită, jandarmii au rezolvat-o cu prioritate. Au fost eliminate astfel toate riscurile generate în primul rând de agitația ursoaicei, al cărei comportament ar fi putut deveni agresiv față de oricine s-ar fi apropiat de pui, relatează realitateadebrasov.net.

„Deşi a fost o intervenţie neobişnuită, colegii noştri au rezolvat-o cu prioritate, eliminând toate riscurile generate în primul rând de agitaţia ursoaicei, al cărei comportament ar fi putut deveni agresiv faţă de oricine s-ar fi apropiat de pui”, a transmis Jandarmeria Braşov.