MENIU

Pui congelaţi, în frigiderul farmaciei Spitalului din Brăila. Explicaţie halucinantă a farmacistei

Pui congelaţi în frigiderul cu medicamente al Spitalului Judeţean Brăila. Descoperirea a fost făcută în urma unui control derulat de o comisie a Ministerului Sănătăţii. În plus, inspectorii au găsit spaţii neigienizate, grupuri sanitare insuficiente, pereţi crăpaţi, faianţă lipsă, frigidere pentru citostatice lipsă, aer irespirabil în saloane din cauza căldurii. Spitalul a fost amendat cu 15.000 de lei.

Cireaşa de pe tort, în urma controlului, a fost că inspectorii au găsit într-unul dintre frigiderele din farmacia spitalului, printre medicamente, şi nişte pui congelaţi, care aparţineau uneia dintre farmaciste.

Manager spital Mihai Iugulescu: Spaţii neigenizate în tot spitalul, pavement degradat, pereţi crăpaţi şi în unele situaţii murdari, faianţă lipsă, mobile vechi cu o stare de degradare în tot spitalul...Prezenţa unor produse alimentare în frigiderul farmaciei. S-au găsit nişte pui congelaţi".

Imediat după incident, conducerea spitalului a vrut să vorbească cu farmacista, însă, a doua zi, ea a fost de negăsit, pentru că şi-a luat concediu.

Farmacista are o explicaţie cel puţin bizară: "Eu am venit cu alimentele de nevoie pentru că mi s-a stricat frigiderul şi am luat şi eu…ştiam că nu e voie, ştiam că…dar pentru două-trei zile până îmi reparam frigiderul asta era situaţia, am riscat. Nu m-au sancţionat, mi-au luat doar datele, dar nu a venit nimeni să-mi spună nimic. Am spus că nu este normal, nu este normal, cu precizarea că acolo nu erau medicamente".

Pacienţii sunt şocaţi şi spun că farmacista ar trebui sancţionată drastic.

"Total neprofesional şi total greşit. Acolo sunt medicamente care trebuie să fie ferite de contactul cu microbii, ori astea sunt alimente şi sigur sunt contaminate măcar pe deasupra cu germeni, oricum este total, total greşit. Neglijenţă totală şi neprofesionalism", spune un pacient.

Inspectorii au decis ca amenda de 15.000 de lei să fie plătită de spital, din bugetul propriu.