PSD-istul care a prelungit pe șest licența la Roșia Montană. Este un apropiat al fostului baron PSD de Neamț Ionel Arsene
Din 2019 și până în 2024, licența Roșia Montană Gold Corporation a fost prelungită pe șest! Pesedistul Gigi Dragomir, un apropiat al fostului baron PSD de Neamț Ionel Arsene, a fost numit în 2017 la șefia ANRM și, printr-un simplu act al președintelui agenției, nu prin hotărâre de guvern, a făcut modificarea de prelungire a termenului până anul acesta.
Gigi Dragomir a fost numit la conducerea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale în octombrie 2017, prin decizia premierului de atunci, Mihai Tudose. Presa scria la acel moment că bărbatul nu avea nici o legătură cu domeniul. Era, totuși, susținut politic de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, acum fugar în Italia după ce a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare.
În iunie 2019, se produce schimbarea. Gigi Dragomir emite avizul pentru încă cinci ani, fără să informeze Guvernul.
Anterior postului de la ANRM, Dragomir a fost inspector în cadrul Administrației Județeane a Finanțelor Publice Ilfov și lucrase pentru mai multe firme care se ocupau de comerțul și distribuția de produse alimentare.
În 29 decembrie 2017, Tudose l-a demis pe Gigi Dragomir, iar la 18 ianuarie 2018, premierul interimar Mihai Fifor l-a repus în funcție, apoi a fost demis de guvernul Ludovic Orban. Presa scria în 2020 că un raport al Corpului de Control a apreciat că în perioada în care acesta a condus ANRM, pierderile produse statului au fost de miliarde de lei.
La verificarea documentelor și activității instituției din perioada 2017-2019, Corpul de Control al premierului a dat nas în nas cu un val de ilegalități.
La nivelul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale nu a existat o preocupare pentru aprobarea licențelor de exploatare, prin hotărâre a Guvernului. Concret, au fost inițiate procedurile în vederea aprobării doar pentru 16 licențe din numărul total de 446.
Totodată, titularii a 97 de licențe desfășurau activitatea de exploatare a resurselor pe baza de permis de exploatare, pentru care datorau taxa aferentă activității miniere.
Pentru celelalte 349 de licențe care nu au intrat în vigoare, titularii acestora nu aveau obligația legală de plată a taxei pentru activitatea de exploatare minieră.