MENIU

PSD se pregătește de GREVĂ parlamentară: „Este mult prea multă îngâmfare” - MOTIVELE social-democraților

Marcel Ciolacu

PSD se pregătește de grevă parlamentară. Anunțul a fost făcut de președintele PSD - Marcel Ciolacu. Social-democrații sunt nemulțumiți de faptul că guvenanții nu prezintă în Parlament Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Voi propune colegilor să intrăm în grevă parlamentară. La primul BPN voi propune acest lucru.

Mai exact, vom fi prezenți la comisii, dar nu vom participa la plen, la votul final. Este mult prea multă îngâmfare. Nu poți să nu prezinți PNRR în Parlament. Nu știe nimeni ce conține...”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seara, la un post TV.

„Democrația înseamnă și opoziție. Și nu în ultimul rând respect.

În PNRR nu există coordonare între cheltuilile din planul europan și cel național pentru infrastructură. Cei de la Bruxelles au spus PNRR este pentru reforme, ei n-au înțeles aceste lucruri. Toate statele europene merg cu PNRR în Parlament să fie discutat, transparent, nu neapărat să fie aprobat. Polonezii, bulgarii, ungarii l-au prezentat în Parlament, numai România nu.

PNRR este un plan național, al României. Toată lumea a ieșit și a zis că nu-i bun, patronatele, primăriile, Ghinea continuă să mintă”, a mai spus președintele PSD.

 

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu greva parlamentara