MENIU

PSD, prima reacție după demisia miniștrilor USR-PLUS: Guvernul Cîțu este deja un guvern picat! Trebuie să plece tot, nu pe bucăți!

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD Foto: INQUAM

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu spune că demisiile miniștrilor de la USR PLUS este doar o primă condiție pentru ieșirea din criza politică în care este România. Liderul social-democrat îi acuză pe cei de la USR că „generează haos”, dar că „Guvernul Cîțu trebuie să plece tot”. 

Guvernul Cîțu este deja un guvern picat, încă de la anunțul făcut de Dan Barna că miniștrii USR își vor depune marți dimineață demisiile, susține Sorin Grindeanu.

„Acest pas era necesar de când au declanșat criza. E un prim pas de ieșire din ipocrizie a celor de la USR. Nu poți să fii și la putere și în opoziție în același timp și mai departe cred că ceea ce-și dorește USR-ul în acest moment - nu cred, sunt aproape sigur - e haos.

Pentru că în continuare planul lor este unul care să genereze haos. Noi, PSD-ul, continuăm linia pe care am anunțat-o în urmă cu câteva zile: Guvernul Cîțu trebuie să plece tot! Adică, nu pe bucăți cum doresc cei de la USR și ne pun și în ultimele ore sau zile și ne aruncă în spate tot felul de etichete.

Noi nu facem deosebire între PNL și USR. Toți au condus în mod dezastruos această țară, în ultimul an, și la pachet trebuie să plece cu toții", a declarat Sorin Grindeanu, luni seară, într-o emisiune de televiziune.

Reacția liderului PSD vine după ce cei cinci miniștri USR-PLUS, în frunte cu vicepremierul Dan Barna și-au prezentat demisiile într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

Miniștrii USR-PLUS și-au anunțat DEMISIA din Guvern: Florin Cîțu NU mai poate fi premier! Nu este o noapte a negocierilor!