MENIU

PSD nu votează Guvernul Cioloș. Sorin Grindeanu, atac la Iohannis: Pentru prima dată, a recunoscut că guvernul lui nu și-a făcut treaba legat de pandemie

Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a criticat dur, miercuri, componența și programul de guvernare propuse de liderul USR, Dacian Cioloș. Social-democrații au anunțat că nu vor susține acest guvern, susținând că principalul responsabil este președintele Klaus Iohannis. 

”PSD va vota la vedere împotriva acestui guvern. Și-au dat măsura competenței ieri, la audieri. PSD nu poate fi de acord cu programul de guvernare și componența Cabinetului. Trebuie să ai foarte mult tupeu să vii cu Mihăilă la Sănătate, după ce, alături de Voiculescu și Cîțu, este vinovată de ce traversăm noi acum. 
Nu am văzut nici alte forțe politice care să spună că ar susține acest guvern”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă PSD ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis, prim-vicepreședintele PSD a răspuns:
”În acest moment, astăzi, nu avem pe agendă o suspendare. Asta nu înseamnă că domnul președinte nu este primul vinovat de criza politică, sanitară și economică.

Ieri, pentru prima dată a recunoscut că guvernul lui nu prea și-a făcut treaba legat de pandemie. Impresia mea e că a pregătit momentul următor, stare de urgență sau restricții mai dure, mi-e greu să vă spun”.

Prim-vicepreședintele social-democraților a subliniat că nu crede că un lockdown ar fi neapărat cea mai bună soluție pentru criza sanitară. Măsurile ar trebuie decise de specialiști, a adăugat acesta.

”Avem aproape 600 de morți pe zi, o situație în spitale pe care nu am văzut iarna anului trecut în Lombardia. E clar că trebuie măsuri. Nu cred că starea de urgență e cea mai potrivită, dar aș vrea să văd specialiștii vorbind, nu comisii pe care nu le știm. Vreau să îi văd pe cei care se pricep că ne spun lucruri fundamentate”, a mai spus Grindeanu.