MENIU

PSD, despre scrisoarea Comisiei Europene: Florin Cîțu e supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit cât a mințit

PSD îi răspunde ministrului Florin Cîțu

Social-Democrații îl acuză pe Florin Cîțu că a mințit ”când a umflat din pix” finanțările alocate economiei pentru depășirea crizei generate de pandemie. Acum, Premierul e supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit acest lucru și ”vrea să răstălmăcească scrisoarea Comisiei Europene”, scrie PSD pe Facebook. 

”Premierul-Datorie Cîțu este supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit cât de tare i-a mințit el pe români când a umflat din pix valoarea finanțărilor acordate economiei pentru a depăși criza COVID-19. În realitate, pe mâna lui Cîțu, România a atins recordul celui mai firav pachet de stimulare dintre țările UE, de doar 1,4% din PIB - de 5 sau chiar 10 ori mai puțin decât vecinii săi!
Degeaba vrea Cîțu să răstălmăcească scrisoarea CE și să facă din negru alb! Comisia Europeană spune clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în România încă din martie 2020, “before COVID outbreak” (inainte de criza Covid-19 – traducere pentru absolventul de universitate americană Florin Cîțu)! Nu le pasă deloc de țară!”, a scris PSD. 

Social-democraţii mai consideră că ”şeful politic al lui Cîţu” continuă modelul ”totul pentru noi, nimic pentru români”.

”Azi, șeful politic al lui Cîțu continuă modelul ”totul pentru noi, nimic pentru români”, cu a doua serie a Ciolaniadei! Orban împarte funcții filialelor PNL, în timp ce viața românilor se degradează dramatic!”, a adăugat PSD. 

Mesajul a fost postat vineri, după ce Premierul a anunțat că, de câteva zile, circulă un fake news despre o scrisoare a Comisiei Europene pentru Ministerul Finanţelor, explicând că documentul este în limba engleză, iar acest lucru este o "barieră" pentru PSD. Declarația lui Florin Cîțu este disponibilă AICI. 

Mai multe articole despre:
psd scrisoare comisia europeana florin citu