MENIU

PSD a cerut comisie parlamentară pentru verificarea datelor legate de pandemie. Rafila: Ar putea fi invitat și Voiculescu

Alexandru Rafila, deputat PSD

PSD a solicitat, marți, înființarea unei comisii parlamentare care să verifice toate datele legate de gestionarea pandemiei. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD Alexandru Rafila, medic specializat în microbiologie. Acesta a precizat că această nouă stuctură ar urma să investigheze toate sesizările privind nereguli, de la numărul de cazuri și de teste până la suspiciunille privind raportarea numărului de decese. Covid-19.

„Astfel de audieri nu fac altceva decât să aducă încredere publicului. Se întâmplă în toată lumea, și în Congresul SUA. Scopul e să clarifice toate aspectele publice și care nu fac decât să creeze confuzie. (...) Încă o dată, fac apel la colegii din Biroul Permanent, indiferent de orientarea politică, să sprijine acest demers al Partidului Social Democrat care este făcut exact în interesul cetățenilor și pentru controlul pandemiei”, a afirmat Rafila.

Medicul și parlamentarul PSD a precizat că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a afirmat de mai multe ori că numărul decelor ar fi fost micșorat în scripte, nu poate fi convocat, ci invitat la o audiere în comisie, pentru că nu are calitate oficială.

"Sigur, dacă o astfel de comisie se va înființa, și domnul Vlad Voiculescu va fi invitat să poată să clarifice anumite lucruri. Dar, întâi trebuie să fie aprobată comisia, constituită și, ulterior, să stabilim o ordine de zi și procedurile”, a mai spus Rafila.

Acesta a precizat că și șeful DSU, Raed Arafat, ar putea fi chemat pentru a oferi explicații, la fel ca „toți cei care au fost implicați în mod direct, care a fost responsabili pentru gestionarea pandemiei”.

 

Mai multe articole despre:
rafila comisie pandemie voiculescu