MENIU

PSD o atacă pe portugheza Ana Gomes. "Nu este dorită nici măcar în ţara ei"

Ana Gomes, sfâșiată de pesediste

Eurodeputata socialistă Ana Gomes a criticat din nou puterea de la București spunând că socialiștii europeni nu mai pot tolera PSD, iar voturile pe care Dragnea le poate aduce din România nu sunt un argument bun, pentru că, încurajând un partid corupt, PES pierde voturile din alte țări.

Ana Gomes a mai spus că Liviu Dragnea este un politician care compromite familia socialiștilor europeni, iar excluderea PSD e o necesitate.

Europarlamentara portugheză - o critică constantă a PSD-ului condus de Dragnea - afirmă, într-un interviu acordat Ziare.com, că socialiștii suedezi au și trimis o scrisoare în acest sens. Fost diplomat de carieră, Ana Gomes critică și anunțul lui Dăncilă privind relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

La scurt timp după declarațiile eurodeputatei portugheze, PSD a dat semnalul de atac împotriva Anei Gomes.

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană spune, într-o declarație de presă făcută vineri dimineața, că Ana Gomez nu este dorită nici măcar în ţara ei.

La rândul ei Maria Grapini, candidată la alegerile din 26 mai pe listele PSD, precizează că „Procuratura din Portugalia a solicitat în două rânduri ridicarea imunității pentru Ana Gomes, din cauza declarațiilor și a pozițiilor extremiste, exprimate public, în repetate rânduri".

"Ana Gomez este un eurodeputat socialist portughez care s-a remarcat în ultima perioadă prin atacarea colegilor din familia social democraţilor europeni. Ana Gomez a făcut notă discordantă faţă de restul europarlamentarilor portughezi, iar acţiunile ei au dus la excluderea acesteia de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din partea Portugaliei", spune Gabriela Zoană.

Reprezentanta PSD a acuză pe Gomes că își extrage informațiile doar de pe Google și că face mai degrabă politica PPE "probabil ca urmare a unor beneficii".

"Un eurodeputat responsabil nu are voie să culeagă toate aberaţiile din mediul online şi să le ridice la rang de adevăr, mai ales atunci când este vorba despre un subiect precum justiţia. Vinovăţia sau nevinovăţia unui om sunt stabilite doar de către instanţele judecătoreşti, nu de articolele de pe Google", spune Zoană.

Și Maria Grapini a ieșit la atac folosind cuvinte injurioase la adresa colegei portugheze din PE:

„Dacă este corectă, de ce nu și-a dat demisia? Ceea ce nu se știe, sau, mă rog, nu se dorește a fi făcut public, este realitatea că Ana Gomes nu a mai fost pusă pe listă de partidul ei tocmai din cauza pozițiilor extremiste! În grupul S&D, este frecvent criticată pentru că face numeroase acuzații, fără probe. Săptămâna aceasta, a atacat Malta și Slovacia cu noi acuzatii murdare la care, evident, maltezii și slovacii i-au cerut probe", a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Mai mult, eurodeputatul român a fost în aceeași delegație cu portugheza, în Malta, Grapini ca reprezentant al grupului S&D, Gomes din partea comisiei de control EUROPOL. Ulterior, Maria Grapini și-a exprimat revolta, în Parlamentul European, pentru declarațiile făcute de aceasta. „Guvernul maltez ne-a primit deschis, iar primul ministru a răspuns la toate întrebările. Dar, ea cere o absurditate: primul ministru să grăbească ancheta! Păi asta ar însemna imixtiune în Justiție! Tocmai asta nu trebuie să fie! Anchetele trebuie să se facă fără intervenția guvernului sau a președintelui unei țări. PE nu e instanță, nu dă verdicte! Verdictele se dau în instanțe! Asta nu a înțeles Ana Gomes!", a mai declarat Maria Grapini.

Mai multe articole despre:
Ana Gomes Ana Gomez