MENIU

PSD anunță modificări majore în legea privind carantina și izolarea

Proiectul propus de Guvern privind legea carantinei și izolării va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputaţilor

Proiectul propus de Guvern privind legea carantinei și izolării va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputaţilor cel târziu joi dimineaţă, cu "modificări majore", a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, conform Agerpres. Printre altele, PSD propune ca cetățenii români care revin din "zonele roșii" să nu stea în carantină timp de 2 săptămâni, la rvenirea în țară, ci să fie testați, iar decizia de carantinare să nu fie luată de un singur medic. 

"După cum am văzut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc în dezbatere publică, acesta protejează abuzurile şi nu protejează cetăţenii. Această propunere legislativă este în acest moment în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cel mai târziu mâine dimineaţă (joi - N.R.) va intra în plen, dar va intra cu modificări majore, operate în comisie, pentru că la aceste discuţii participă şi invitaţi din partea ONG-urilor, specialişti, iar această lege, ţinând cont şi de ceea ce spune societatea civilă, trebuie să fie o lege care protejează populaţia şi nu protejează abuzurile", a afirmat Romaşcanu, la finalul şedinţei conducerii colective interimare a PSD.

Deputatul Oana Florea a detaliat, punctul, și câteva dintre ăunctele slabe pe care le-a remarcat PSD și vrea să le schimbe. "În primu rând, nu e regulă ca un singur medic să decidă izolarea sau carantinarea, o astfel de decizie poate fi discreționară sau abuzivă. (..) În privința carantinării avem decizia Curtii Constituționale care spune că trebuie făcută invididual, cu consimțământul persoanei și printr-un act normativ.," a explicat parllamentatul PSD.

Social-democrații doresc, de asemenea, ca pesrosnale ce revin în țară din așa numitele "zone roșii" n-ar mai trebui să stea în carantină 14 zile, ci să li se facă teste al căror răspuns se dă în 2 zile.

Mai multe articole despre:
psd carantina izolare virus covid