MENIU

Provocarea de pe internet care a trimis oamenii la urgență. Medicii, nevoiți să le scoată pacienților becurile din gură

Provocarea de pe internet care a trimis oamenii la urgență. Foto: Captură YouTube

Un nou fenomen periculos ia amploare la nivel mondial. Mai mulți tineri au ajuns la spital cu un bec blocat în gură, după ce au răspuns la o provocare. 

Un bărbat din China a ajuns de urgență la spital cu filetul unui bec ieșit din gură. Paramedicii au încercat să-l ajute în ambulanță, dar fără succes.

Bărbatul a încercat să-și scoată singur becul din gură, însă s-a dovedit a fi un lucru mult mai complicat decât introducerea lui în gură, mai ales că exista riscul să se spargă.

După un timp a început să aibă dificultăți la respirație și nu mai putea să-și înghită saliva, așa că s-a gândit să ceară ajutor. Bărbatul văzuse o provocare pe internet și și-o propus să o reproducă acasă. 

De-a lungul anilor, social media a generat provocări în care mulți oameni își asumă risc în numele divertismentului sau găsirii recunoașterii rapid pe internet. Din păcate, multe dintre aceste provocări au sfârșit într-un mod tragic și cu participanții ajunși la spital:

- Provocarea cu scorțișoară: În această provocare virală, utilizatorii au fost incitați să inhaleze pudra fină de scorțișoară cât mai adânc în plămâni. Dupa inhalarea prafului de scorțișoară, numeroși utilizatori s-au simțit rău și au ajuns la spital cu dificultăți de respirație.

Bătaie pe mâncare pe litoral. Turiștii de la trei hoteluri, îmbulzeală pentru o porție de mâncare

- Provocarea Deo Spray: Această provocare încurajează utilizatorii să își pulverizeze spray-urile deodorante din apropiere pentru un timp prelungit și pe o suprafață cât mai mare a pielii. Rezultatul acestui experiment nechibzuit a fost că o mulțime de participanți și-au ars pielea și au ajuns la spital.

- Provocarea de a sări în mare de pe acoperiş: Cu siguranță, nu este nevoie de multe explicații pentru a înțelege cât de periculoasă poate fi această provocare. Saltul de pe acoperișuri reprezintă un risc semnificativ pentru siguranța și viața persoanei.

- Provocarea „Eating Tide Pods": În această provocare, utilizatorii au fost incitați să mănânce o tabletă de detergent pentru rufe Tide Pods în întregime, în ciuda avertismentelor furnizorilor și producătorilor cu privire la riscurile de otrăvire și probleme respiratorii. Un număr uriaș de oameni a ajuns la secțiile de terapie intensivă în urma reacțiilor adverse. 

Motivul pentru care nasturii cămășii pentru bărbați sunt pe partea opusă decât nasturii de pe cămășile pentru femei

- Provocarea „Neck Nomination": În cadrul aceste provocări, partipanții erau provocați să bea o cantitate impresionantă de băutură alcoolica într-un interval limitat de timp. Această provocare a dus la moartea unui participant. 

- Provocarea „Hot Water Challenge": Această provocare implia turnarea apei fierbinți pe altă persoană sau consumul în sine, având ca scop ca persoana să “arunce cu aburi” din cauza temperaturii.

- Provocarea „Balena Albastră”: Această provocare a câștigat faima cu mai puțin de o decadă în urmă, fiind legată de mai mult de 100 de decese în întreaga Rusie și orașul Chelyabinsk. Creatorul jocului l-a proiectat pentru a atrage persoanele vulnerabile într-un joc sinistru cu tot felul de reguli periculoase, culminând cu un ultim act de sinucidere.

- Provocarea „Duct Tape Challenge": În această provocare, utilizatorii trebuiau să fie înfășurați cu bandă adezivă și să se străduiască să se elibereze împlinind anumite condiții. Din nefericire, o selecție de cazuri a arătat că acest experiment poate fi periculos și duce la multe accidente, cum ar fi orbirea, ruperea de aorte sau rănirea profundă a pielii.

O grădină zoologică din China a expus un Golden Retriever și a încercat să păcălească vizitatorii spunându-le că e LEU

Mai multe articole despre:
provocare internet bec in gura medici pacienti