MENIU

Protestul crescătorilor de animale: O jandarmeriță de la dialog a fost lovită în zona capului cu o talangă

Protestul crescătorilor de animale: O jandarmeriță de la dialog a fost lovită în zona capului cu o talangă

O jandarmeriță de la dialog a fost lovită în zona capului cu un obiect contondent – o talangă – necesitând intervenția unui echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri. Incidentul a avut loc la protestul crescătorilor de animale, desfășurat luni, în Piața Victoriei.

„Precizări Jandarmeria Capitalei cu privire la adunarea publică de protest organizată de crescătorii de animale, 02 septembrie 2024, în Piața Victoriei - alveola centrală:

În jurul orei 17.00, pe timpul desfășurării adunării publice de protest, un grup de aproximativ 30 de  persoane s-a dispus la limita dispozitivului de garduri, dinspre carosabil (partea cu Guvernul), cu scopul de a-și exprima nemulțumirile.

Una dintre persoane a rupt dispozitivul de garduri și a ieșit în carosabil. Jandarmii au încercat să o readucă în zona de desfășurare, ocazie cu care celelalte persoane au început să pună presiune pe dispozitivul de panouri metalice.

În urma forțării dispozitivului, o jandarmeriță de la dialog a fost lovită în zona capului cu un obiect contondent (o talangă), fiind condusă ulterior la un echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ulterior, persoana în cauză s-a îndreptat către Muzeul Antipa, moment în care forțele de ordine s-au deplasat către acesta pentru a-l invita la autospecială în vederea stabilirii identității.

Persoana a refuzat și a fost nevoie de folosirea forței pentru a fi introdus în autospecială.

Bărbatul a fost condus la sediul secției de poliție pentru identificare și luarea măsurile legale împotriva acestuia.

Menționăm faptul că adunarea publică de protest este spontană și nu a fost avizată în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului București.

Reiterăm faptul că, Jandarmeria București va asigura protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic, civilizat și legal.

Astfel, facem apel atât la cei prezenți, cât și la ceilalți cetățeni, să fie responsabili și îi asigurăm că principalul nostru obiectiv este siguranța tuturor participanților”, potrivit Jandarmeriei.

Minerii PROTESTEAZĂ! Oamenii spun că au fost umiliți și s-au ales cu pensii mizere după recalculare

Mai multe articole despre:
protest crescatori animale jandarmerita