MENIU

Protestele împotriva măsurilor anti-Covid din Germania, soldate cu un DECES. Cine este bărbatul reținut de poliție, care și-a pierdut viața

Proteste in Germania / Captură video

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit în Germania după ce a fost reținut de forțele de ordine în timpul protestelor din acest weekend împotriva măsurilor propuse de guvern pentru a combate răspândirea variantei Delta a COVID-19. Până în prezent, nu se cunosc cauzele decesului. Cel mai probabil, cazul va fi investigat. 

Din informațiile existente până în prezent, bărbatul s-ar fi plâns de senzații de furnicături în brațul și în piept în timp ce era legitimat în districtul Mitte, cartierul central al Berlinului, acolo unde mii de protestatari s-au adunat, duminică, pentru a protesta față de măsurile anti-COVID-19.

Aproximativ 600 de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor din weekend, care pe alocuri au degenerat în violențe, asta după ce protestatarii au sfidat solicitările venite din partea forțelor de ordine de a se dispersa și au încercat să treacă de cordoanele de poliție.

Poliția a declarat că unii protestatari au „hărțuit și atacat” ofițerii și au ignorat blocajele rutiere din oraș, potrivit AFP.

Poliția a precizat că s-au folosit gaze lacrimogene, bastoane și forța fizică împotriva protesatarilor violenți, iar mai multe persoane au fost arestate.

Reamintim că majoritatea restricțiilor antipandemice au fost relaxate în Germania în luna mai, tot atunci fiind permisă și redeschiderea restaurantelor și barurilor. Există însă și activități, precum luarea mesei în interior sau cazarea la un hotel, care necesită prezentarea dovezii vaccinării, trecerii prin boală sau a unui test negativ pentru COVID-19.

Protestul, organizat de mișcarea „Querdenker” (gânditorii liberi), a fost motivat de faptul că Justiția a interzis mai multe dintre demonstrațiile planificate în acest weekend, în special cea de duminică, de la Berlin, unde ar fi urmat să se adune aproximativ 22.500 de persoane.

Curtea a decis că nu poate autoriza organizarea acestor întruniri de teamă că participanții ar încălca regulile referitoare la purtarea măștilor și la distanțarea socială, în timp ce numărul infecțiilor din Germania este din nou în creștere.