MENIU

Protestele, blocate de Târgul de Crăciun. Pentru prima dată, el va avea loc și în Piața Victoriei

Pentru prima dată, în acest an, Târgul de Crăciun de la București va fi organizat și în Piața Victoriei, zona din fața clădirii Guvernului, adică exact kilometrul zero al protestelor, locul în care se adună de obicei zecile de mii de manifestanți care scandează împotriva PSD. În această iarnă, însă, până la Crăciun, zona va fi închisă protestatarilor, fiind, deci, ocupată cu instalațiile specifice festivalului de iarnă.

Următorul protest al Comunității Corupția Ucide fusese anunțat pentru 1 decembrie, chiar în Piața Victoriei. În luna decembrie, însă, vor fi ocupate cu târguri de Crăciun toate cele trei piețe-simbol ale Bucureștiului: Piața Victoriei (Guvern), Piața Universității și Piața Constituției (Palatul Parlamentului).

Primăria Capitalei a confirmat, pentru HotNews.ro, că a aprobat organizarea Festivalului de Iarnă.

”În perioad 02 decembrie 2017, începând cu orele 06.00-05 decembrie 2017, orele 07.00, va avea loc amenajarea zonei, constând în delimitarea alveolei centrale a pieței, mărginită de prelungirea Bd. Iancu de Hunedoara, prelungirea str. Paris, prelungirea Bd. Aviatorilor și a Sos. Kiseleff. De asemenea, breteaua RATB care face legătură între Bd. Lascăr Catargiu și Sos. Kiseleff va fi închisă traficului rutier pentru amplasarea tehnicii necesare desfășurării evenimentului (scenă, corturi, containere). Scenă în suprafața de 10x12 de metri va fi amplasată în alveolă centrală cu spatele către Pâră Kiseleff, iar corturile și containerele vor fi amplasate stânga-dreaptă față de această. Totodată, în spațiul destinat evenimentului vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 căsuțe. Dezafectarea se va face după încheierea evenimentului, începând cu data de 17 decembrie 2017, orele 22.00, până în data de 20 decembrie 2017, orele 22.00", se arată în protocolul de organizare a evenimentului.

Mai multe articole despre:
proteste Bucureşti targ craciun