MENIU

Proteste la Washington. Marcel Ciolacu, președintele PSD: Nu mă așteptăm să se întâmple asta în SUA. Democrația americană merită mai mult

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară, după violențele manifestanților din Washington că nu se aștepta ca așa ceva să se întâmple în Statele Unite și că „democrația americană merită mai mult”.

 

„Sunt îngrijorat de evenimentele din Washington. Democrația americană merită mai mult. Este timpul pentru responsabilitate. Asta se întâmplă atunci când un om vrea toată puterea și divizează societatea. 

Abuzul de putere și refuzarea rezultatelor alegerilor a devenit o practică pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România. Sunt convins că democrația americană va trece peste asta. Salut discursul serios și apelul la calm al președintelui-ales Joe Biden”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Înaintea mesajului oficial transmis miercuri, Marcel Ciolacu a comentat violențele de la Washington într-o emisiune de televiziune.

„Categoric nu, nu se aștepta nimeni. Stau să mă întreb de unde sunt efectele. Este această suspiciune majoră de fraudare și o campanie dură cu multă ură, asta e efectul la populație. Sub nicio formă nu m-aș fi așteptat să se întâmple asta în SUA. Stau și mă gândesc dacă se întâmpla așa ceva în România? Presupun că depășește 6 august (10 august 2018 - n.red.)”, a declarat Marcel Ciolacu, la o televiziune de știri, miercuri seară.

Liderul PSD a vorbit despre motivele care ar putea sta la baza violențelor fără precedent din SUA, invocând și izolarea impusă de pandemia de coronavirus.

„Nu e subminarea democrației SUA, e subminarea democratiei mondiale, deoarece se întâmplă în SUA. Întotdeauna a fost această ura. Nu s-a luat în considerare cred că factorul de pandemie. Și această frică totuși de moarte, și în Statele Unite, scăpată pe alocuri de sub control, ca și în România. Cu oameni care au fost ținuți în case.

Poate ar fi fost mult mai bine să găsească alte soluții în campaniile electorale. Vom vedea câte urme vor lasă și în România aceste ultime campanii electorale. Și fără echilibru din partea Președintelui României”, a mai spus Ciolacu.

Mai multe articole despre:
violente washington proteste sua marcel ciolacu psd