MENIU

Proteste violente la Londra. Oamenii au ieșit în stradă și la Paris. Vezi MOTIVELE

proteste londra

Londra a devenit, aseară, scena protestelor și ciocnirilor violente între participanții la marșul contra rasismului și forțele de ordine. Sute de oameni s-au adunat în zona Parlamentului, însă unii au început să vandalizeze monumentele. Și în Franța, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta faţă de violenţele poliţiei în cazul lui George Floyd, relatează Realitatea PLUS.

Sute de protestatari s-au adunat aseară în centrul Londrei. La un moment dat, unii dintre ei au încercat să distrugă monumentele din zonă, iar forțele de ordine au intervenit.

Bătăi au fost și în zona Podului Westminster, care duce spre piața din spatele Parlamentului, acolo unde se află statuia lui Churchill, dar și în Piaţa Trafalgar.

"Eu nu mă uit la culoare. Văd un om care a fost ucis de un polițist", a afirmat un participant la proteste.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, condamnă violenţele. „Este total inacceptabil. Nu vom tolera atacurile contra poliţiei, autorii vor simţi forţa totală a legii. Este clar că grupuri de extremă-dreapta provoacă violenţe şi dezordine în centrul Londrei. Îndemn pe toată lumea să stea departe de aceste zone, a declarat edilul pe Twitter.

20.000 de persoane s-au adunat și în Piaţa Republicii din Paris.

"Moartea lui George Floyd mi-a amintit de moartea fratelui meu. Ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii se întâmplă și în Franța, unde frații noștri mor", a declarat un protestatar.

Proteste antirasism, dar pașnice au avut loc şi la Bordeaux și Lyon

Mai multe articole despre:
proteste black lives matter londra paris