MENIU

Proteste uriașe, după lansarea unui film la Bollywood. O actriță a primit amenințări cu moartea

Un film lansat de curând la Bollywood stârnește controverse puternice în India. Actrița care interpretează rolul principal a primit amenințări cu moartea.

Potrvit BBC, filmul ”Padmaavat” spune povestea de dragoste dintre o regină cu o frumusețe extraordinară și un conducător musulman, care a vrut să invadeze India în secolul al XIV-lea. Pelicula a stârnit proteste masive în India chiar înainte de lansare, oamenii find revoltați că nu respectă acuratețea istorică. Cu toate acestea, ”Padmaavat” rulează deja în cinematografe.

Sursa citată precizează că au fost lansate apeluri pentru ca actrița care o interpretează pe regina Padmaavat, Deepika Padukone, să fie decapitată.

Istoricii susțin că, în film, viața conducătorului musulman Alauddin Khilji este bine documentată, dar există foarte puține evidențe că Padmaavat a existat.

Pentru a calma isteria generală, regizorul s-a filmat în timp ce oferea explicații publicului, însă isteria generală a continuat: ”Filmul nu conține scene inacceptabile între regina Padmaavati și Alauddin Khilji care ar putea răni sentimentele unor privitori”.

La scurt timp după lansare, producătorii au cenzurat filmul, scâmbând inclusiv numele acestuia.

Videoul poate fi urmarit aici.