MENIU

Proteste MASIVE, duminică, în toată țara

<p>Proteste &icirc;n Barcelona</p>

Se anunță proteste masive, duminică seara, în marile orașe din România, dar și în marile capitale eropene. Oamenii vor manifesta împotriva proiectului de modificare al legilor justiției.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, oamenii se vor aduna în faţa Guvernului, urmând ca, în jurul orei 19.00, să plece în marş spre Parlament.

De asemenea, se vor mai organiza proteste de amploare în Cluj, Timișoara, Galați, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Iași, Sibiu, Constanța, Suceava, Rădăuți, Oradea, Craiova, Brașov, Târgu Ocna, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Ploiești, Bacău, Roman, Lugoș și Deva.

Și românii din străinătate anunță că vor ieși în stradă. Se vor mai organiza proteste la Zurich, Roma, Paris și Berlin, dar și în orașe din Scoția.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, a precizat, sâmbătă, că nu susţine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justiţiei şi a anunţat că va fi alături de manifestanţi, în stradă, la protestele care încep duminică. Platforma România 100 a făcut un ”apel la acţiune şi implicare”.

USR Tulcea va participa la protestul din Piața Civică, împotriva modificării legilor Justiției

Uniunea Salvați România, Filiala Tulcea, va participa, duminică seara, la protestul din Piața Civică împotriva modificării legilor Justiției, intitulat "Marș - NU vrem să fim o națiune de hoți!" și care va începe la ora 18.00, se spune într-un comunicat de presă al USR Tulcea.

"România este în pericol să devină un stat eșuat și avem datoria să ne opunem acțiunilor PSD care vor să întoarcă România în vremea când niciun politician nu putea fi tras la răspundere pentru furtul din bani publici și abuzul în funcție. O facem în Parlament, o vom face și în stradă.

Suntem într-un război purtat de PSDul condus de Liviu Dragnea, un politician condamnat penal, împotriva românilor care-și doresc o societate dreaptă, modernă și prosperă. Putem să-i oprim! Am reușit cu Roșia Montană, cu Marțea Neagră, cu OUG 13.
"Indiferent că la protestul din Piața Civică vor veni doi, trei, zece, o sută sau o mie de tulceni, gestul de a ne ridica împotriva a ceva ce noi considerăm că este un atentat la statul de drept și instituțiile sale legitime, în favoarea unui clan penal, este cel care contează. Chiar dacă Tulcea nu are o tradiție din participarea la astfel de proteste, suntem convinși că simțul civic se modelează cu perseverență. De aceea #insistăm și #rezistăm", spune Bogdan Paul Negrea, președintele USR Tulcea.
De menționat că Uniunea Salvați România a luat, la nivel național, decizia de a se alătura, a sprijini și a participa la protestele organizate duminică în toată țara, precum și în mai multe orașe din Diaspora", se arată în mesajul USR.