MENIU

Protest în Piața Universității, față de votul Senatului în cazul Șova: "Nu Șovăim, vrem dreptate!”

<p>Protest &icirc;n Piața Universității, față de votul Senatului &icirc;n cazul Șova: "Nu Șovăim, vrem dreptate!&rdquo;</p>

Aproape două sute de bucureșteni au ieșit, miercuri seară, în stradă, în semn de protest, după ce Senatul nu a încuviințat cererea DNA privind reținerea și arestarea lui Dan Șova. În Piața Universității, s-au strigat lozinci precum" DNA, DNA să vină să vă ia!" sau "Parlament penal, marș la tribunal". Oamenii au anunțat că vor iesi, în stradă, în număr și mai mare, la finalul săptămânii, potrivit Ziare.com.

UPDATE 20:50 Protestul din Capitală s-a încheiat, însă oamenii anunță că vor ieși în stradă și la finalul săptămânii.

UPDATE 19:12 Și la Brașov au ieșit oamenii în stradă.

UPDATE 19:00. Potrivit corespondentului Realitatea TV, în Piața Universității s-au strâns, până la ora transmiterii acestei știri, circa 200 de persoane, care protestează pașnic. De asemenea, multe forțe de ordine sunt mobilizate la fața locului.

"Nu șovăim, vrem dreptate! sau "Eu Șovăiesc" se numără printre mesajele inscripționate pe pancartele protestatarilor.

Întrebat de ce participă la acest protest, un tânăr a răspuns:

"Pentru că Parlamentul s-a transformat într-o gașcă de mafioți, într-o instanță de judecată care protejează parlamentarii de lege, pentru că, indiferent de partide, PNL sau PSD, există o unitate transpartinică în a proteja furtul din banii publici".



UPDATE 18:08: La această oră, este liniște în Piața Universității din Capitală. Până la 18.30, sunt așteptate să se strângă mai multe persoane, transmite corespondentul Realitatea TV.

"Militam pentru menținerea imunității doar pentru declarații politice.Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori!
Ne vedem astazi la ora 18 in Piata Universității din Bucuresti ! Dan Sova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie! Timpul este scurt, Invitați prieteni la eveniment!", precizează o postare pe Facebook.

O postare similară a anunţat organizarea unui protest în Piaţa Unirii din Cluj Napoca.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi valabil exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.