MENIU

Proteste de AMPLOARE în Capitală! 7 instituții-cheie, printre care și Palatul Cotroceni, vizate: ce-i nemulțumește pe oameni

Restricții COVID / Profimedia

Se pregătesc proteste de amploare, astăzi, în fața a șapte instituții-cheie ale statului, inclusiv la Palatul Cotroceni. Românii sunt revoltați de restricții, mai ales că CCR a decis, ieri, că purtarea măștii în spații publice deschise este ilegală. Decizia ar putea duce inclusiv la anularea amenzilor aplicate în starea de alertă. Între timp, autoritățile anunță că suntem tot mai aproape de normalitate, iar în luna martie vor fi ridicate o serie de restricții. 

Ne așteptăm să aflăm și motivarea CCR cu privirea la decizia de ieri a judecătorilor constituționali potrivit cărora este neconstituțional actul normativ care prevede că, pe durata stării de alertă, prin ordin comun al miniștrilor Sănătății și Afacerilor Interne se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. 

Pentru a intra în vigoare, e nevoie de motivare și de publicarea în Monitorul Oficial al României.

Autoritățile iau în calcul să ridice restricțiile, inclusiv în ceea ce privește starea de alertă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că, până la Paște, adică sfârșitul lunii aprilie, toate restricțiile ar putea fi eliminate, dacă evoluția covid permite o astfel de relaxare.

Prima măsură de relaxare va fi renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise. 

Până atunci, sunt proteste de amploare, astăzi, inclusiv în fața Ministerului Sănătății. Oamenii spun că au deja o victorie prin decizia de ieri a CCR. Aceștia cer demisia celor care au gestionat pandemia de coronavirus.