MENIU

Protestatarii de la Guvern, primiți de Marius Budăi și premierul Nicolae Ciucă - Soluțiile după scumpiri și restructurări

Marius Budăi, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că, alături de premierul Nicolae Ciucă, discută miercuri cu o delegație a sindicaliștilor care protestează în fața Guvernului. 

Marius Budăi a anunțat că delegația sindicaliștilor de la Confederația Meridian va fi primită după ce va semna, alături de omologul său italian, Andrea Orlando, a Memorandumului de înţelegere privind colaborarea şi schimbul de informaţii în domeniul inspecţiei muncii între Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale din România şi Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale din Republica Italiană.

„Imediat după această acţiune împreună cu domnul premier vom primi o delegaţie a cetăţenilor noştri care sunt aici, care pe bună dreptate protestează. Vom transmite mesajul clar după discuţiile cu dumnealor.

După cum ştiţi, noi, Guvernul, am preferat să fim proactivi şi nu să aşteptăm şi să fim reactivi. După primul pachet social implementat în luna ianuarie, exact pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, astăzi avem un al doilea pachet, care se cheamă sprijin pentru România, care în egală măsură sprijină şi mediul privat, dar şi categoriile de cetăţeni cei mai vulnerabili.

Nu suntem pasivi şi nu vom fi pasivi, vom fi proactivi în continuare şi orice măsuri vom gândi la nivel de coaliţie politică care susţine Guvernul prin vocea preşedinţilor partidelor din coaliţie, prin vocea premierului României, prin vocea ministrului Muncii, cu siguranţă veţi fi informaţi aşa cum cred eu că am făcut-o transparent până acum", a declarat Marius Budăi, la Palatul Victoria.

Protestul din fața Guvernului are loc până la ora 13.00, organziat de Confederația Națională Meridian. Românii din domenii cheie de activitate au ieșit în stradă și cer Executivului salarii decente și condiții mai bune de muncă. Angajații cer măsuri urgente pentru stoparea creșterii prețurilor la carburanți, energie și gaze. Au venit și reprezentanții minerilor din Valea Jiului pentru a cere condiții decente pentru cei care nu vor mai avea un loc de muncă după restructurările făcute de autorități.