MENIU

Protest la Vâlcea. Oameni nemulţumiți de serviciile medicale. VIDEO

Zeci de oameni nemulţumiți de serviciile medicale din Vâlcea au protestat joi în faţa Prefecturii. Aceștia au cerut autorităţilor să ia măsuri împotriva celor responsabili în cazurile celor doi copii, unul în vârstă de un an şi o lună, iar celălalt de un an şi opt luni, care au ajuns în stare foarte gravă la spitale din Bucureşti după ce au fost consultaţi de medici din Râmnicu Vâlcea.

Protestatarii, printre care şi bunicii copilului aflat în moarte cerebrală la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, au acuzat cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea de indolenţă şi au cerut suspendarea medicilor suspectaţi de malpraxis.

”Ceea ce se întâmplă în spitalul din Vâlcea e ceva de nedescris. Zi de zi apar cazuri, apar persoane nemulţumite.Cerem să se facă dreptate în cele două cazuri şi conducerea spitalului, corpul de control de la Ministerul Sănătăţii, care sperăm să vină la Vâlcea, să ia deciziile corecte”, a afirmat unul dintre organizatorii protestului.

”Să se facă ceva, să se facă dreptate, pentru că mergem la urgențe și nici nu ne bagă în seamă. Și stăm cu copiii pe holuri”, a spus o femeie.

”Acuma dacă nu ai bani, mori. Nici nu se uită la tine. Dacă nu ai bani, pur și simplu nu se uită la tine nimeni”, a precizat o altă femeie.

La protest a venit şi mama unui copil de trei ani, care a adus noi acuzaţii la adresa pediatrilor vâlceni. Ea susţine că băieţelul ei a fost internat în urmă cu câteva zile pentru lipsă de fier, dar pentru că în saloane sunt internaţi pacienţi fără să se ţină cont de diagnostice, a plecat acasă cu pneumonie acută.

Protestul din faţa Prefecturii, al doilea în ultimele cinci zile, a fost organizat de Asociaţia Victimele Malpraxisului Medical. În urma acestuia, prefectul de Vâlcea a promis că va încerca să-i ajute să clarifice situaţiile semnalate la Spitalul Judeţean.

Mai multe articole despre:
spital sănătate protest Vâlcea