MENIU

Protest la Ministerul Sănătății. Oamenii scandează împotriva restricțiilor anti-COVID

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Protest în fața Ministerului Sănătății! Mai mulți oameni nemulțumiți scandează împotriva unor posibile restricții legate de pandemia de Covid. 

Cu toate că ministrul Sănătății a declarat că nu se ia momentan în calcul revenirea la măsurile din timpul celorlalte valuri de Covid, oamenii sunt extrem de revoltați. Aceștia susțin că vor merge și la Ministerul Afacerilor Interne să discute cu Raed Arafat, la Avocatul Poporului și chiar la Ministrul Educației. 

Angajații din închisori amenință cu proteste

Este haos în închisorile din țară! Sindicaliștii blochează rând pe rând activitatea penitenciarelor, în semn de protest. Aceștia îl acuză pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, de lipsă de reacție față de problemele din penitenciare și spun că birocrația a atins cote alarmante.

Angajații din închisori avertizează că, dacă ar aplica regulamentul întocmai, activitatea ar fi blocată și ar fi încălcate drepturile deținuților. Sindicaliștii amenință că săptămâna următoare vor ieși în stradă. 

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor: „Angajații penitenciarului Vaslui au blocat activitatea penitenciarului prin exces de zel, adică au respectat reglementările interne și legile și regulamentele în vigoare, situație care a dus la o întârziere de peste 3 ore a unei activități care dura până acum 15 minute.

Penitenciarul Vaslui va protesta și va adopta această formă de protest până la sfârșitul săptămânii urmează penitenciarul Deva, iar în funcție de calendarul pe care îl stabilim urmează și alte penitenciare din România.

Autorităților le cerem seriozitate și să ne pună la masa negocierilor, să dea termene clare de aplicare a legii salarizării militare de eliminare a discriminărilor în ceea ce privește pensiile militarilor și să investească în condițiile din penitenciare inclusiv în cele de detenție pentru că în ele lucrează și angajații”.

Mai multe articole despre:
protest protest ministerul sanatatii