MENIU

Protest la Institutul „Matei Balș” din Capitală: „Opriți măcelul din SĂNĂTATE” - Lumânări și flori pentru morții din incendiu

Protest la Matei Balș

Revoltați de cât de cangrenată a ajuns Sănătatea în România, oamenii au ieșit din nou în stradă. Printre ei, rude și victime ale tragediei de la Colectiv. S-au adunat acolo, cu lumânări și flori și cer, dincolo de explicații din partea autorităților, demisii. 

Este protest în fața Institutului "Matei Balş" din Bucureşti. Mai multe persoane s-au adunat în semn de protest pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc.

„Acceptăm lucruri de neacceptat” este mesajul care aparține tatălui uneia dintre victimele incendiului din Colectiv. Oamenii reclamă că nu s-a schimbat foarte mult sistemul sanitar de la tragedia în care au murit alte zeci de oameni.

Protestatarii au adus lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienţi decedaţi în incendiul produs vineri dimineaţă şi afişează pancarte cu mesajele „Opriţi măcelul din sănătate acum”, „Nu mai vrem victime nevinovate in sănătate”.

„Au trecut cinci ani de la Colectiv și nu avem nimic, nicio procedură. Din punct de vedere al contrucțiilor, deși avem bani de la Banca Mondială, nu s-a construit nimic. De mâine ar trebui luate decizii clare pentru a avea legi care să intre în funcțiune în cel mai urgent mod”, a declarat tatăl uneia dintre victimele incendiului de la Colectiv aflată la protest.

Mai multe articole despre:
protest matei bals