MENIU

Protest la Guvern, în ziua adoptării unor noi restricții. Reprezentanții HoReCa și ai industriei de evenimente cer măsuri urgente pentru a evita FALIMENTUL

Protest față de noile restricții

Reprezentanții HoReCa și cei ai industriei evenimentelor protestează, miercuri, în fața Guvernului, nemulțumiți de noile restricții anunțate. 

Reclamând că afacerile lor vor da faliment, aceștia cer măsuri urgente care să le protejeze. 

În industria nunților lucrează peste 240.000 de persoane, potrivit Realitatea Plus. Acesta este unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemie, înregistrând pierderi de 95%.

Pentru a nu intra în faliment, protestatatii spun că au trimis Guvernului un plan de măsuri care să permită reluarea activității în funcție de rata de infectare.
Mai mult, aceștia solicită adoptarea unor măsuri de protecție socială și crearea unui grup de lucru. 

Protestul are loc în aceeași zi în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și noi restricții. Circulația va fi restricționată cu o oră mai devreme, de la 22:00, și tot până atunci vor putea funcționa și terasele și cafenelele. În hotărârea CNSU se stipulează ca poliția locală să revină în coordonarea primăriilor, iar jandarmii să se reîntoarcă la paza obiectivelor. În plus, reprezentanții CNSU propun limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.