MENIU

A şaptea zi de proteste la Cotroceni! Peste 400 de manifestanţi au blocat circulaţia din zonă

Protestele de la Cotroceni pentru susţinerea Guvernului Grindeanu continuă şi sâmbătă, pentru a şaptea zi consecutiv. Câteva zeci de persoane s-au adunat deja în faţa Palatului Cotroceni şi cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

UPDATE ora 20:45 Protestatarii de la Palatul Cotroceni au început să plece, după ce timp de câteva ore au scandat împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi şi-au manifestat susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu. 

Manifestanţii au jucat Hora Unirii, au intonat imnul, au fluturat tricolorul, au fluierat şi au suflat în vuvuzele. 

Ei au scandat: ''Români din toată ţara, vă aşteaptă Capitala!'', ''Jos Iohannis'', ''Demisia, demisia''. 

UPDATE ora 20:00 În timp ce la protestul de la Platul Victoria, numărul oamenilor continuă să crească, la Cotroceni oamenii au început să plece din cauza frigului. În acest moment sunt 400 de persoane care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

UPDATE ora 19:00 Peste 300 de persoane protestează în faţa Palatului Cotroceni împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, cerând demisia şefului statului. Este a şaptea zi consecutivă de proteste la Cotroceni. 

Poliţia Rutieră a decis închiderea bulevardelor Eroilor Sanitari şi Gheorghe Marinescu permiţând manifestanţilor să pătrundă pe carosabil. Aceştia scandează "Demisia", flutură din vuvuzele şi agită steaguri tricolore. 

Participanţii scandează "Demisia, demisia!", "Suspendare, suspendare!" şi "Bucureşteni, veniţi la Cotroceni!". 

UPDATE ora 18:00 Peste 100 de persoane se află deja în faţa Palatului Cotroceni şi cer demiterea şefului statului. Oamenii sunt nemulţumiţi de acţiunile protestatarilor din Piaţa Victoriei, care vor să dea jos Guvernul Grindeanu. 

Câţiva reprezentanţi ai jandarmeriei au ajuns deja la faţa locului, însă nu au blocat încă gardurile de protecţie, deoarece numărul protestatarilor nu este foarte mare.

Pentru moment, nici circulaţia din zonă nu a fost blocată. Condiţiile meteo nefavorabile au împiedicat ieşirea oamenilor în stradă, comparativ cu numărul adunat în urmă cu o săptămână la această oră.

Vineri seară, protestul de la Cotroceni s-a încheiat în jurul orei 21:30. 350-400 de persoane se aflau în faţa Palatului Cotroceni la ora 20:00. Oamenii sunt revoltaţi împotriva procurorului general şi a şefei DNA şi i-au cerut preşedintelui să revină în stradă pentru a sta de vorbă cu ei.